Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Krievijas pareizticīgo patriarhs aicina uz varas un sabiedrības dialogu

Krievijas Pareizticīgo baznīcas patriarhs Kirils aicinājis uz varas un sabiedrības dialogu valstī. "Ir jāprot paust savu nepiekrišanu, nevajag padoties provokācijām un graut valsti, mēs esam pilnībā izsmēluši šķelšanās limitu.. Varai ar dialogu un ieklausīšanos sabiedrībā ir jākoriģē kurss, un tad mums visiem būs labi," teica patriarhs intervijā, ko sestdien, pareizticīgo Ziemassvētku dienā, pārraidīja telekanāls Rossija-1.

Kirils sacīja, ka katram cilvēkam brīvā sabiedrībā ir jābūt tiesībām paust savu viedokli, tostarp arī nepiekrišanu varas iestāžu rīcībai. "Ja cilvēkiem šādas tiesības tiek atņemtas, tad tas tiek uztverts kā brīvības ierobežošana, tas ir ļoti sāpīgi. Tomēr ir jābūt zināmai gudrībai," teica patriarhs.

Šodienas uzdevums ir tāds, "lai protesti, pareizi pausti, novestu pie politiskā kursa korekcijas", uzsvēra Kirils. "Lūk, tas ir pats galvenais. Ja valsts paliek nejūtīga pret protestu paušanu, tā ir ļoti slikta zīme," viņš norādīja.

4.decembra Valsts domes vēlēšanās valdošā partija Vienotā Krievija uzvarēja ar 49,3% balsu un ieguva 238 no 450 deputātu vietām, tomēr parlamenta apakšpalātā, salīdzinot ar iepriekšējo sasaukumu, partija zaudēja 77 vietas. Opozīcija norāda, ka arī šis rezultāts ir panākts ar krāpšanos un reālais atbalsts premjerministram Vladimiram Putinam un viņa partijai Vienotā Krievija ir krietni vien mazāks. Pret vēlēšanu rezultātiem visā Krievijā protestējuši tūkstošiem cilvēku.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Putins: Nav plānu ieņemt Harkivu

Krievijai šobrīd nav plānu ieņemt Harkivu, piektdien, atrodoties vizītē Ķīnā, apgalvoja Krievijas diktators Vladimirs Putins.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits