Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Krievijas varas iestādes nolemj neatvērt ekstrēmisma krimināllietu pret Borisu Akuņinu

Krievijas varas iestādes nolēmušas neuzsākt krimināllietu pret rakstnieku Borisu Akuņinu saistībā ar romānā paustiem "ekstrēmistiskiem izteikumiem", pavēstīja Krievijas Galvenā izmeklēšanas pārvalde.

"Pēc veiktās izmeklēšanas par Borisa Akuņina (īstajā vārdā Grigorijs Čhartišvili) grāmatā paustiem ekstrēmistiskiem izteikumiem pieņemts lēmums par atteikumu ierosināt krimināllietu," pavēstīja pārvaldes pārstāve Viktorija Cipļenkova.

Izmeklēšana veikta pēc Ņižņijnovgorodas prokuratūrā no kāda uz mūžu notiesāta ieslodzītā saņemtas sūdzības, ka Akuņina romānā Visa pasaule - teātris iekļauti "ekstrēmistiski izteikumi".

Lasītājs ekstrēmismu saskatījis kāda grāmatas varoņa pārdomās, ka krievi nav smalki un nespēj noteikt atšķirību starp dažādu veidu japāņu nūdelēm. Akuņins ir profesionāls tulkotājs no japāņu valodas un Japānas pētnieks.

Iesniegums pieņemts izskatīšanai un nosūtīts tālāk izmeklētājiem. Pagājušā nedēļā Akuņina izdevniecības Zaharov pārstāvji izsaukti uz nopratināšanu.

Pats Akuņins par "ekstrēmisma izmeklēšanu" pasmējies, savā blogā ievietojot ieskenētu vēstuli no Izmeklēšanas komitejas, kurā viņa izdevējs izsaukts uz nopratināšanu. "Tātad viss, manai noziedzības dzīvei, šķiet, pienācis gals," ar zināmu devu ironijas savā blogā paziņojis Akuņins, īstajā vārdā Grigorijs Čhartišvili.

"Es nevaru to uztvert nopietni, bet es esmu priecīgs, ka grāmata ieguvusi jaunus lasītājus," intervijā radio stacijai Kommersant FM paziņoja Akuņins.

"Es domāju, ka viņi grāmatu nav pat izlasījuši," radio stacijai atzīmēja izdevniecības direktore Irina Bogata, norādot, ka izmeklētāja vēstulē pieprasīts grāmatas eksemplārs.

Krievijā populārā rakstnieka Šerloka Holmsa stila stāsti par cara laiku slepenpolicistu Erastu Fandorinu ir tulkoti vairākās valodās. Akuņins ir paudis atbalstu Kremļa liberālajai opozīcijai un ir intervējis ieslodzījumā esošo kādreizējo Krievijas naftas giganta Jukos vadītāju Mihailu Hodorkovski žurnāla Esquire krievu izdevumam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits