Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +13 °C
Apmācies
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

Maskava pēc Gruzijas parlamenta vēlēšanām cer uz attiecību normalizāciju ar Tbilisi

Krievija cer, ka pēc nule kā aizvadītajām Gruzijas parlamenta vēlēšanām, kurās uzvaras laurus plūca opozīcijas koalīcija, Maskavas un Tbilisi attiecības normalizēsies, trešdien paziņoja Krievijas Ārlietu ministrija.

"Gruzijas sabiedrība nenoliedzami nobalsoja par pārmaiņām," izplatītajā paziņojumā norāda ministrijas pārstāvis Aleksandrs Lukaševičs. "Mēs ceram, ka galu galā tas ļaus Gruzijai virzīties uz normalizāciju un konstruktīvu un cieņpilnu attiecību izveidošanu ar kaimiņvalstīm. Krievija to vērtētu atzinīgi."

Krievijas un Gruzijas diplomātiskās attiecības tika pilnībā pārrautas pēc 2008.gada kara. Kopš tā laika Tbilisi vairs nerezidē Maskavas diplomāti. Savukārt gaisa satiksme starp Maskavu un Tbilisi tika atjaunota tikai 2010.gadā, un šogad Gruzijas prezidents Mihails Saakašvili atcēla Krievijas pilsoņiem vīzu režīmu.

Taču gan Krievijas prezidents Vladimirs Putins, gan premjerministrs Dmitrijs Medvedevs izteikušies, ka nekad nebūs ar mieru tikties ar Saakašvili, kuru viņi dēvē par noziedznieku. Tikmēr vēlēšanās uzvarējušās opozīcijas koalīcijas Gruzijas sapnis līderis miljardieris Bidzina Ivanišvili līdz 2004. gadam dzīvojis Krievijā, kur arī ticis pie savas lielās bagātības.

Medvedevs otrdien pauda atzinību par Ivanišvili vadītā politiskā spēka uzvaru vēlēšanās un atzina, ka Krievijā valdošā partija Vienotā Krievija ir "gatava risināt dialogu" ar Ivanišvili par abu valstu attiecību nākotni.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits