Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Maskavā protesta akcijas laikā aiztur opozīcijas līderus Navaļniju, Jašinu un Udaļcovu

Maskavā protesta akcijas laikā pret represijām un spīdzināšanu aizturēti opozīcijas līderi Aleksejs Navaļnijs, Iļja Jašins un Sergejs Udaļcovs.

Navaļnijs, Udaļcovs un Jašins tika aizturēti pēc tam, kad bija sarīkojuši piketu pie Federālā Drošības dienesta (FDD) ēkas.

Udaļcovs tika aizturēts uz ielas, kad gāja atbalstītāju un žurnālistu pavadībā. "Mani aizturēja uz trotuāra. Viņi mani aizturēja bez jebkāda paskaidrojuma," tviterī raksta Udaļcovs.

Savukārt Jašins tviterī ievietojis policijas automašīnas iekšpusē uzņemtu attēlu, kurā redzams viņš un arī aizturētais Navaļnijs. Viņš raksta, ka abi lielu omoniešu spēku pavadībā nogādāti policijas iecirknī.

Opozicionāri devās piketēt pēc pagājušajā nedēļā ievēlētās opozīcijas Koordinācijas padomes pirmās sēdes.

Protesta akcija sarīkota sakarā ar opozīcijas aktīvists Leonīda Razvozžajeva lietu, kurš pagājušajā nedēļā tika nolaupīts no Ukrainas un spīdzināts, līdz no viņa panākta "atzīšanās" masu nekārtību organizēšanā.

ANO Bēgļu aģentūras (UNHCR) sniegtā informācija liecina, ka Razvozžajevs pazudis īsi pēc tam, kad apmeklējis aģentūras biroju Kijevā, lai lūgtu politisko patvērumu.

Krievijas varasiestādes apgalvo, ka viņš pats padevies un atzinies noziegumā, savukārt Razvozžajevs, tiekoties ar cilvēktiesību aktīvistiem un žurnāla "The New Times" žurnālistu, kas viņu apmeklēja cietumā, paziņoja, ka ticis nolaupīts, spīdzināts un nopratinātāji draudējuši izrēķināties ar viņa ģimeni.

Krievijas Valsts domes deputāta Iļjas Ponomarjova palīgs Razvozžajevs līdz ar Udaļcovu un viņa līdzgaitnieku Konstantīnu Ļebedevu apsūdzēti par masu nekārtību organizēšanu.

Razvozžajeva advokāts ceturtdien paziņoja, ka viņa klients ir atsaucis savu atzīšanos, norādot, ka tā sniegta draudu ietekmē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits