Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Maskavas varasiestādes atļāvušas vērienīgu opozīcijas mītiņu 10.martā

Maskavas varasiestādes atļāvušas 10.martā Maskavas centrā Jaunā Arbata ielā rīkot Krievijas opozīcijas aktīvistu mītiņu Par godīgām vēlēšanām, trešdien pavēstīja kustības "Kreisā fronte" koordinators Sergejs Udaļcovs. Atļautais mītiņa dalībnieku skaits ir 50 tūkstoši cilvēku. "Ja cilvēku būs stipri par daudz, varasiestādes ir ar mieru slēgt transporta satiksmi Jaunajā Arbatā," sacīja Udaļcovs.

Iepriekš mītiņa rīkošanu Jaunajā Arbatā bija atbalstījis Vēlētāju līgas priekšsēdētājs žurnālists Sergejs Parhomenko. Viņš ziņu aģentūrai Interfax apliecināja, ka tas būs "pilnīgi bezprecedenta notikums". "Mītiņš ir jāvelta materiālu masai par vēlēšanu pārkāpumiem," sacīja žurnālists.

Cits Vēlētāju līgas pārstāvis žurnālists Leonīds Parfjonovs sacīja, ka "mēs tagad esam citā situācijā, un jautrie decembra, janvāra un februāra flešmobi - tie ir pagājuši".

Viņš arī uzsvēra, ka līga iestājas pret nesankcionētām akcijām. "Opozīcijas kustība ir pārgājusi jaunā fāzē. Pirmā fāze - romantiskā, eiforiskā - ir beigusies," savukārt norādīja viens no Vēlētāju līgas līdzdibinātājiem rakstnieks Boriss Akuņins. Tagad valsts varai ir divi darbības varianti - "meklēt vienošanos ar pilsonisko sabiedrību vai arī uzvesties tā, kā OMON uzvedās 5.martā Puškina laukumā", sacīja rakstnieks.

Maskavas centrā, Puškina laukumā, pirmdienas vakarā uz opozīcijas protesta mītiņu Par godīgām vēlēšanām sapulcējās aptuveni 20 000 demonstrantu. Mītiņš noritēja mierīgi, un vairums demonstrantu izklīda, tomēr radikālākajiem aktīvistiem - aptuveni tūkstotim cilvēku, kas laukumu pamest atteicās, - izraisījās sadursmes ar policiju. Desmitiem demonstrantu, arī pazīstami opozīcijas līderi, tika arestēti.

Krievijas Vēlētāju līga, kas tika izveidota pēc plašus protestus izraisījušajām 4.decembra parlamenta vēlēšanām, atsakās atzīt svētdien notikušo prezidenta vēlēšanu rezultātus, norādot, ka to gaitā notikuši masveida pārkāpumi.

Centrālā vēlēšanu komisija pirmdien pēc visu rezultātu apkopošanas paziņoja, ka svētdien notikušajās Krievijas prezidenta vēlēšanās uzvarējis līdzšinējais premjerministrs Vladimirs Putins, saņemot 63,6% balsu. Otrajā vietā ir komunistu līderis Genādijs Zjuganovs ar 17,18% balsu, trešajā - miljardieris Mihails Prohorovs ar 7,98%, ceturtajā - populists Vladimirs Žirinovskis ar 6,22%, bet pēdējais ir partijas Taisnīgā Krievija līderis Sergejs Mironovs ar 3,85% balsu.

Putina inaugurācijas ceremonija plānota maijā. Putins saviem atbalstītājiem svētdien paziņoja, ka izcīnījis "tīru uzvaru".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits