Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Trešdiena, 3. jūlijs
Verita, Everita, Benita, Emerita

Medvedevs: Katiņas slaktiņā vainojama PSRS vadība

Atbildīga par 1940.gadā notikušo Katiņas slaktiņu, kurā tika nogalināti vairāki tūkstoši poļu, ir tā laika PSRS vadība, un citas šīs traģēdijas interpretācijas ir nepieņemamas, pirmdien sacīja Krievijas prezidents Dmitrijs Medvedevs."Par šiem noziegumiem atbildīgi ir tā laika padomju valsts vadītāji.

Centieni sniegt citas versijas nav pamatoti vēsturiskos faktos, dokumentos, nedz morālos apsvērumos. Šajā ziņā Krievijas valsts nostāja paliek nemainīga," pēc sarunām ar poļu kolēģi Broņislavu Komorovski Krievijas žurnālistiem sacīja Medvedevs.No 1940.gada 3.aprīļa padomju iekšlietu karaspēks Katiņā un dažās citās vietās toreizējās Padomju Savienības rietumos noslepkavoja vairāk nekā 22 000 poļu armijas virsnieku, policijas virsnieku, ārstu, profesoru un priesteru, kas tika sagūstīti pēc padomju armijas iebrukuma Polijā 1939.gadā.1943.gadā parādījās pirmās ziņas par poļu militārpersonu masveida apbedījumiem Katiņas mežā un ap to - netālu no Smoļenskas Krievijā. Nacistiskā Vācija nekavējoties vainoja slepkavībā padomju spēkus, bet Padomju Savienība vēlāk uzvēla vainu nacistiem un gandrīz pusgadsimtu apgalvoja, ka par to esot atbildīga Vācija.Nozieguma pastrādāšanā Maskava atzinās tikai 1990.gadā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Orbāns Kijivā mudina Zelenski piekrist pamieram

Ungārijas premjers Viktors Orbāns, kurš vakar ieradies negaidītā vizītē Kijivā, aicinājis Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski apdomāt iespēju noslēgt vienošanos par uguns pārtraukšanu ...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits