Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

NATO ģenerālsekretārs Viļņā: Krievija, pastiprinot bruņojumu Kaļiņingradas apgabalā, lieki tērē līdzekļus

NATO ģenerālsekretārs Anderss Fo Rasmusens vizītes laikā Viļņā ceturtdien atkārtoti kritizēja Krievijas plānus izvietot uzbrukuma ieročus Kaļiņingradas apgabalā, norādot, ka Krievija tādējādi velti izšķiež līdzekļus.

"Protams, šie Krievijas paziņojumi rada bažas NATO dalībvalstīm. Tomēr vēlos piebilst, ka tā ir lieka Krievijas finanšu līdzekļu izšķiešana, jo uzbrukuma ieroču pastiprināšana ir vērsta pret mākslīgu ienaidnieku, kāda nemaz nav," žurnālistiem Viļņā teica NATO ģenerālsekretārs.

Rasmusens šonedēļ apmeklē visas trīs Baltijas valstis – pēc Lietuvas apmeklējuma viņš ceturtdien dosies uz Igauniju, bet piektdien ieradīsies Latvijā.

Lietuva ne reizi vien paudusi bažas par Kaļiņingradas apgabala militarizāciju. Lietuvas aizsardzības ministre Rasa Juknevičiene pērn paziņoja, ka šajā apgabalā ir izvietoti taktiskie kodolieroči. Šovasar Polijas laikraksts Rzeczpospolita vēstīja, ka Kaļiņingradas apgabalā izvietotas raķetes S-400, kas mērķi spēj sasniegt 400 kilometru rādiusā.

Turklāt pērn novembrī Krievijas prezidents Dmitrijs Medvedevs brīdināja, ka Kaļiņingradas apgabalā, kas robežojas ar Lietuvu  un Poliju, varētu izvietot raķetes Iskander. Iskander tikšot izvietotas, ja ASV neņems vērā Maskavas prasības NATO rakstveidā apstiprināt, ka Eiropā plānotā pretraķešu aizsardzības sistēma netiks vērsta pret Krieviju.

Novembra beigās Kaļiņingradas apgabalā darbu sāka raķešu uzbrukuma brīdinājuma sistēmas radiolokācijas stacija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits