Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Neatkarīga aptauja: Putins nespēs uzvarēt jau pirmajā prezidenta vēlēšanu kārtā

Ja 4.martā gaidāmās Krievijas prezidenta vēlēšanas būtu godīgas, par favorītu uzskatītais pašreizējais premjerministrs Vladimirs Putins nespētu gūt uzvaru jau pirmajā kārtā, noskaidrots neatkarīgā sabiedriskās domas aptaujā.

Lai gan Putins vēlēšanu pirmajā raundā saņemtu lielāku atbalstu nekā citi prezidenta amata pretendenti, viņam tomēr pietrūktu balsu, lai varētu Kremlī atgriezties jau pēc vienas vēlēšanu kārtas.

Šādi aptaujas dati gan ir pretrunā valsts kontrolētās sabiedriskās domas pētījumu aģentūras VCIOM publiskotajiem datiem, kas liecina, ka Putins uzvarēs jau pirmajā vēlēšanu raundā, iegūstot 58,6% balsu.

Salīdzinot ar neatkarīgajām aptaujām, VCIOM dati ir par desmit procentpunktiem augstāki. No 10. līdz 19.februārim veiktajā aptaujā noskaidrots, ka par Putinu 4.martā grasās balsot 48% respondentu. Pašlaik Putins ievērojami apsteidz savus sāncenšus - kā liecina aptaujas dati, par viņa "galveno konkurentu" kompartijas līderi Genādiju Zjuganovu savu balsi gatavi atdot tikai 6% (saskaņā ar VCIOM datiem par Zjuganovu grasās balsot 9,2% respondentu), Vladimiru Žirinovski un Mihailu Prohorovu plāno atbalstīt pa 5%, bet Sergeju Mironovu prezidenta krēslā vēlētos redzēt 2%.

19% respondentu bija grūtības atbildēt, par ko viņi grasās balsot, bet 10% aptaujas dalībnieku atteicās atklāt savu izvēli gaidāmajās vēlēšanās.

Tikmēr attiecībā uz prezidenta vēlēšanu otro kārtu Putins varētu uzvarēt pārliecinoši - par viņu nobalsotu 54% respondentu, bet par otru kandidātu - vien 8%.

Putinam kā premjerministram šobrīd uzticas 68%, bet viņam neuzticas 18%. Turklāt sagaidāms, ka prezidenta vēlēšanās Krievijā būs augsta vēlētāju aktivitāte - savu pilsoņa pienākumu grasās izpildīt 66% respondentu.

Neatkarīgajā aptaujā arīdzan noskaidrots, ka par valdošo partiju Vienotā Krievija 4.decembrī aizvadītajās Valsts domes vēlēšanās nobalsojuši vien 32% respondentu. Tas acīmredzot ir reālais varas partijas vēlēšanās uzrādītais rezultāts, ja neņem vērā krāpšanos un plašos pārkāpumus, vēsta "Gazeta.ru", atgādinot, ka saskaņā ar oficiālajiem vēlēšanu rezultātiem Vienotā Krievija saņēma nedaudz mazāk par 50% balsu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits