Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Svētdiena, 20. oktobris
Leonīda, Leonīds

papildināts (14:26) - Teroristi un Krievijas armija pārkāpj pamieru; mīnēta Mariupoles apkārtne

Maskavas atbalstītie teroristi un Krievijas armija jau vairākas reizes pārkāpusi uguns pārtraukšanu, kas stājās spēkā piektdien plkst.18, paziņojis organizācijas Informatīvā pretestība koordinators Dmitro Timčuks."Donbasa teritorijā no Krievijas armijas un teroristu puses turpinās uzbrukumi un Ukrainas armijas pozīciju un kontrolposteņu apšaudes.

Konkrēti, vakar pēc plkst.18 un līdz šim brīdim pretinieks izdarījis vairākus mēģinājumus uzbrukt Doņeckas lidostas teritorijā. Uzbrukumu laikā pretinieks izmantojis granātmetējus un ugunsmetējus," savā Facebook lapā raksta Timčuks.Viņš piebildis, ka pēc uguns pārtraukšanas sākuma apšaudītas ukraiņu karavīru pozīcijas Popasnas, Krasnogorivkas un Novotroickes rajonos."Ukrainas armija pilnībā ievēro pamiera noteikumus un atklāj tikai atbildes uguni uzbrukuma gadījumā savām pozīcijām," uzsver Timčuks.

Vladimirs Makovičs, viens no teroristu vadoņiem, kas uzdodas par teroristu pašpasludinātās tā dēvētās Doņeckas tautas republikas "parlamenta" locekli, paziņojis, ka ukraiņu vienības pēc uguns pārtraukšanas sākuma esot izšāvušas vairākas raķetes uz teroristu pozīcijām.

Viņa apgalvojumus Krievijas valdības kontrolētajai ziņu aģentūrai RIA Novosti atkārtojis arī Aleksandrs Zaharčenko, kas uzdodas par "tautas republikas" premjerministru.

"Ir pāragri runāt par pilnīgu uguns pārtraukšanu," izteicās Zaharčenko.

Tāpat kļuvis zināms, ka, atkāpjoties no Širokines ciemata Mariupoles pievārtē, Krievijas armija nomīnējusi teritoriju ap ciematu ar kājnieku mīnām. Tā ziņo Ukrainas Azovas bataljona preses dienests.

Bataljona Facebook lapā ievietota arī vienas atrastās mīnas fotogrāfija un vietējie iedzīvotāji brīdināti nedoties Mariupoles virzienā. Īpaši bīstami tas ir bērniem, jo mīnas atgādina rotaļlietas, brīdina bataljona preses dienests.

Šo mīnu izmantošana ir aizliegta, un Ukrainā šādu mīnu iznīcināšana pabeigta jau 2011.gadā.

Papildināts ar 5.-6. rindkopu

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits