Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +13 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

Prestižā Barviha pie Maskavas kā iespējamā Asada patvēruma vieta

Gāztajiem dažādu valstu līderiem, kuri saņēmuši patvērumu Krievijā, ir nosliece apmesties Barvihā, raksta The New York Times, piebilstot, ka „tā ir bukoliska pilsētiņa priežu silā netālu no Maskavas”.

Pirms dažiem gadiem Kirgizstānas prezidents Askars Akajevs apmetās Barvihā „pēc dienas, kas bija stresa pilna”, teikts rakstā. Pie prezidenta pils Biškekā sapulcējās satracinātais pūlis, un A. Akajevs „aizbrauca prom tieši tāds, kāds bija”, kā vēlāk viņš pats pastāstīja žurnālistiem. Pēc dažām dienām A. Akajevs jau atradās valsts sanatorijā Barvihā. „Un labā kompānijā: šī fantastiskā villu un greznu veikaliņu pilsētiņa, kas uzbūvēta ap sanatoriju, ir gāzto līderu un viņu ģimeņu locekļu mājvieta,” teikts rakstā. Žurnālistiem gan nav izdevies noskaidrot A. Akajeva telefonu, bet vietējā Bentley salona pārdevēja izteikusies, ka pilsētiņā regulāri redzams Aidars Akajevs, eksprezidenta dēls.

Dzīve klusajā, sniegotajā Barvihā ir Sīrijas prezidenta Bašara al Asada iespējamā, kaut un ne gluži parastā nākotne. „Rietumvalstis kopš pagājušās vasaras pieprasa, lai Krievija piedāvātu B. Asadam patvērumu un līdz ar to nodrošinātu viņa demisiju maigā formā,” raksta izdevums, gan piebilstot, ka Krievijas diplomāti līdz šim ir teikuši, ka nepiešķirs patvērumu B. Asadam. „Tomēr citkārt iepriekš ir gadījies, ka Krievija glābj savus sabiedrotos pēdējā minūtē,” piebilst The New York Times.

Kā vēsta izdevums, Barvihā politiskie trimdinieki „bauda klusu, privilēģijām pārpilnu pēcnāves dzīvi”. Tirdzniecības centrā ir Gucci, Ralph Lauren un Dolce&Gabbana veikali, kuri, „iespējams, ieinteresēs B. Asada sievu, kas ir zināma kā modes dāma,” teikts rakstā.

Borislavs Miloševičš, nelaiķa Serbijas eksprezidenta  Slobodana Miloševiča brālis, paziņojis laikrakstam, ka viņa radiem Barvihā klājas labi. „Šeit, katrs savā atsevišķā villā, dzīvo eksprezidenta atraitne Mirjana Markoviča un viņa dēls Marko Miloševičs,” paskaidro izdevums. Pēc Borislava vārdiem, viņa brāļa atraitne ved pilnībā parastu, „respektablu, normālu” dzīvi. Marko ir precējies ar Krievijas pilsoni un viņiem ir meita.

„Pēc Borislava vārdiem, ja arī B. Asada dzīvesbiedre atbrauks uz Barvihu, neviens pat neiedomāsies, ka šī iemesla dēļ varētu ciest rajona reputācija. Pieņemt Asmu Asadu un viņas bērnu būtu humāns žests,” teikts rakstā.

 „Barvihu, ko apdzīvo lielākoties Krievijas jaunbagātnieki, no Maskavas atdala sastrēgumi uz ceļiem, tomēr kas attiecas uz visu pārējo, tad tā ir brīnišķīga alternatīva paraugprāvām tiesās vai nāvessodam kaut kur noputējušā ceļmalā,” teikts rakstā.

Pēc baumām Barvihā dzīvo arī Aslans Abašidze, bijušais Adžārijas līderis, kura vadībā savulaik tika pasludināta šīs republikas neatkarība no Gruzijas. Vienlaikus laikraksts atzīst, ka Maskava tomēr nepieņem visus patvēruma meklētājus. Piemēram, Boriss Jeļcins izsūtīja atpakaļ uz Vāciju Ērihu Honekeru un viņa dzīvesbiedri. Tāpat 1998. gadā Kurdistānas Darba partijas līderis Odžalans izlidoja no Sīrijas uz Maskavu, taču tur viņu nepieņēma, bet gan iesēdināja lidmašīnā uz Āfrikā. Vēlāk Odžalans tika apcietināts un izdots Turcijai, un kopš tā laika atrodas ieslodzījumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits