Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Putins bijušo Krievijas finanšu ministru Kudrinu joprojām uzskata par savas komandas biedru

Krievijas premjerministrs Vladimirs Putins joprojām uzskata bijušo finanšu ministru Alekseju Kudrinu par savas komandas locekli, lai gan viņš jau septembra beigās atkāpās gan no finanšu ministra, gan vicepremjera amata.

"Aleksejs Leonidovičs Kudrins nekur no manas komandas nav aizgājis, viņš ir mans sens un ļoti labs biedrs, es pat teikšu, ka viņš ir mans draugs," Putins teica ceturtdien, televīzijas tiešraidē atbildot uz jautājumu, vai gadījumā, ja atkal kļūs par valsts prezidentu, aicinās Kudrinu savā komandā.

Krievijas premjerministrs uzsvēra, ka saprot Kudrina ieņemto pozīciju daudzos jautājumos, tomēr atzīstot, ka viņam ar bijušo finanšu ministru ir atšķirīgas pieejas.  

"Tik tiešām, dažas lietas mums nesaskan. Tomēr tām nav kaut kāda principiāla rakstura," skaidroja Putins, atklājot, ka vēl otrdien ir ticies ar Kudrinu un runājis ar viņu "par ekonomisko situāciju, par nākotni".

Putins skaidroja, ka Kudrina atkāpšanos ietekmēja dažādi faktori. "Viņš nekur tālu nav aizgājis. Viņš ļoti daudz izdarīja valsts ekonomikas nostiprināšanai, ne velti starptautiskā ekspertu sabiedrība divreiz nosauca viņu par pasaules labāko finanšu ministru. Es lepojos, ka manā valdībā strādāja tāds cilvēks," klāstīja Putins.

Savukārt Kudrins atzina, ka gaida jaunus piedāvājumus reformu īstenošanai Krievijā no Putina, kas kandidēs nākamgad martā gaidāmajās Krievijas prezidenta vēlēšanās.

"Vēlētos, lai Putins piedāvātu arī kaut kādu jaunu pieeju, jo [valdošās partijas] Vienotās Krievijas programma iepriekšējās vēlēšanās neatrisināja izaicinājumu problēmu, kas sagaidīja valsti," Kudrins ceturtdien teica žurnālistiem, uzsverot, ka "palikt iepriekšējo vēlēšanu tēžu līmenī nedrīkst".

Tomēr viņš atzina, ka pagaidām Krievijas politikā neredz spēkus, kas būtu gatavi īstenot liberālās reformas.

Kudrins arī uzsvēra, ka ir jāizvērtē, vai Putins paļausies vien uz Vienotās Krievijas piedāvājumu vai arī ieklausīsies citu politisko spēku piedāvājumos. "Diemžēl es ne visai ceru uz Vienoto Krieviju. Paskatīsimies, vai Putins paļausies vien uz Vienoto Krieviju vai arī uz citiem politiskajiem spēkiem. Viņam tas mums jāpasaka," klāstīja Kudrins, tomēr neatklājot, kurš no politiskajiem spēkiem vai prezidenta amata kandidātiem viņam pašam simpatizē.

Viņš atklāja, ka atbalsta uzņēmēja Mihaila Prohorova izvirzīšanu Krievijas prezidenta amatam, tomēr ne tieši viņa kandidatūru. "Es atbalstu Prohorova kandidatūras izvirzīšanu, bet, vai atbalstu viņu kā kandidātu, vēl neesmu izdarījis izvēli," teica bijušais Krievijas finanšu ministrs, solot izvēli izdarīt pēc iepazīšanās ar Prohorova piedāvāto programmu, "viņa darbiem, reālo priekšvēlēšanu rīcību, pozīciju galvenajos jautājumos".

Kudrins uzsvēra, ka Prohorova lēmums par savas kandidatūras izvirzīšanu prezidenta amatam ir patstāvīgs un pirms tā abi politiķi nav tikušies. "Es pats konsultējos ar kādiem politiskajiem līderiem, bet viņš pats rīkojas savā prezidenta priekšvēlēšanu kampaņā," teica Kudrins.

26.septembrī Krievijas prezidents Dmitrijs Medvedevs parakstīja dekrētu par vicepremjera un finanšu ministra Alekseja Kudrina atbrīvošanu no amatiem. Kudrins Finanšu ministriju vadīja 11 gadus. Iemesls atbrīvošanai no amata bija Kudrina Vašingtonā paziņotais, ka neplāno turpināt darbu valdībā, ja to vadīs Medvedevs, kā arī atklāja, ka viņam ir nesaskaņas ar prezidentu ekonomikas politikas jautājumos, kas pirmkārt jau saistīti ar ievērojamiem izdevumiem militārajām vajadzībām.

11.oktobrī tika paziņots, ja Kudrins vairs nebūs Prezidenta padomes finanšu tirgus attīstības jautājumos priekšsēdētājs, kā arī nedarbosies Nacionālajā banku padomē un daudzās struktūrās, tostarp starptautiskajās, kurās viņš pārstāvēja Krievijas intereses.

Nākamgad 4.martā Krievijā notiks prezidenta vēlēšanas, pēc kurām Putins ir iecerejis atgriezties prezidenta krēslā. Putins ir paziņpjis, ka Medvedevs kļūs par premjerministru.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits