Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Putins: Krievija rūpīgi uzraudzīs EK izmeklēšanu pret Gazprom

Krievijas premjerministrs Vladimirs Putins pirmdien paziņoja, ka Maskava rūpīgi uzraudzīs Eiropas Komisijas (EK) veikto izmeklēšanu pret dabasgāzes gigantu "Gazprom" saistībā ar iespējamajiem konkurences noteikumu pārkāpumiem.

"Krievijas valdība rūpīgi uzraudzīs, kas notiek ap "Gazprom". Es jums lūdzu ziņot par šo situāciju laicīgi," Putins sacījis "Gazprom" vadītājam Aleksejam Milleram.

EK pagājušajā otrdienā paziņoja par pārbaužu veikšanu gāzes sektorā, ņemot vērā bažas, ka kompānijas varētu būt pārkāpušas konkurences noteikumus, kas aizsargā tirgus un patērētājus. "Gazprom" vēlāk apstiprināja, ka pārbaudes tiek veiktas kompānijas struktūrvienību un tirdzniecības partneru birojos. Uzņēmums arī uzsvēra, ka šādas pārbaudes neietekmē esošos līgumus.

Millers pirmdien Putinam pavēstīja, ka šīs pārbaudes "bijušas pilnībā negaidītas". "Mēs ceram, ka "Gazprom" likumiskās intereses tiks cienītas," sacīja Millers. Viņš arī paziņoja premjeram, ka šajās pārbaudēs neviens nav ticis arestēts.

Tikmēr Putins "Gazprom" vadītājam norādīja, ka "Gazprom" jāsadarbojas šajā izmeklēšanā un jāsniedz visa pieprasītā informācija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievi mēģinājuši uzbrukt Harkivas apgabalā

Krievi piektdien mēģinājuši veikt sauszemes uzbrukumu pāri robežai Harkivas apgabalā, un kaujas tur turpinās, pavēstīja Ukrainas Aizsardzības ministrija.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits