Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +17 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Putins: Krievijai ir leģitīmas tiesības ievest karaspēku Ukrainā

"Runājot par spēku ievešanu - šobrīd tādas vajadzības nav," teica Putins. "Kā jūs zināt, likumīgais prezidents Janukovičs lūdza Krieviju likt lietā militāru spēku, lai glābtu vietējo iedzīvotāju dzīvības un aizsargātu viņu labklājību.".
Pašreiz nav vajadzības ievest Krievijas spēkus Ukrainā, taču to darīt var leģitīmi, jo to lūdzis, viņaprāt, likumīgais no amata atstādinātais Ukrainas prezidents Viktors Janukovičs, otrdien preses konferencē žurnālistiem apgalvoja Krievijas prezidents Vladimirs Putins.

Preses konferencē, kas bija vērojama tiešraidē internetā, viņš uzsvēra, ka Krievijas karaspēks varētu tikt izmantots tikai ārkārtas situācijās.

Putins apgalvoja, ka bruņotie vīri, kuri ieņēmuši parlamenta un valdības ēku Simferopolē, neesot Krievijas armijas karavīri, bet gan "vietējās pašaizsardzības vienības". Tiesa, šo viņa apgalvojumu uzreiz sociālajos tīklos apšaubījuši daudzi aktīvisti no Ukrainas, norādot uz viņu kravas mašīnu Krievijas numuru zīmēm.

Tāpat Krievijas pirmā amatpersona pauda, ka Maskava neplānojot Krimas pievienošanu un "tikai Ukrainas pilsoņiem ir tiesības lemt par savas teritorijas likteni".

Savukārt, uz jautājumu par pagājušajā nedēļā sāktajām militārajām mācībām Kaļiņingradā pie Baltijas jūras, viņš eica, ka tās plānotas un notikušas jau iepriekš, mācības bijušas jau iepriekš plānotas un jau beigušās, tāpēc pirmdien visi to dalībnieki atgriezušies militārajās bāzēs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits