Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +20 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Putins nobalsojis Krievijas prezidenta vēlēšanās, cer uz augstu vēlētāju aktivitāti

Krievijas premjerministrs un prezidenta vēlēšanu kandidāts Vladimirs Putins svētdien nobalsoja prezidenta vēlēšanās un pauda cerību, ka vēlētāju aktivitāte tajās būs augsta.

Putins tradicionāli nobalsoja vēlēšanu iecirknī, kas ierīkots Krievijas Zinātņu akadēmijas ēkā Ļeņina prospektā Maskavā. Kopā ar Putinu nobalsot ieradās viņa dzīvesbiedre Ludmila.

Viens no žurnālistiem vērsās pie Putina sakarā ar ziņām par pārkāpumiem vēlēšanu gaitā. Žurnālists pavaicāja, vai Putins sazinājies ar savu vēlēšanu štābu un vai viņam ir kāda informācija par šiem pārkāpumiem. "Es izgulējos, pasportoju, pēc tam atbraucu uz šejieni. Ne ar kādu štābu es nesazinājos," atbildēja Putins.

Atbildot uz jautājumu par vēlētāju aktivitāti, Putins sacīja: "Protams, es ceru uz labu aktivitāti. Esmu pārliecināts, ka cilvēki pret to izturēsies atbildīgi."

Krievijā svētdien notiek prezidenta vēlēšanas un ir paredzams, ka tajās uzvarēs premjerministrs Vladimirs Putins, kurš jau bija prezidenta amatā no 2000. līdz 2008.gadam. Viņa kandidatūru izvirzījusi valdošā partija "Vienotā Krievija".

Sabiedriskās domas aptaujas liecina, ka par 59 gadus veco Putinu varētu nobalsot vairāk nekā 50% vēlētāju, un tādā gadījumā nebūs nepieciešama vēlēšanu otrā kārta.

Pārējie kandidāti ir Krievijas Federācijas Komunistiskās partijas izvirzītais Genadijs Zjuganovs, Krievijas Liberāldemokrātiskās partijas kandidāts Vladimirs Žirinovskis, neatkarīgais kandidāts uzņēmējs un miljardieris Mihails Prohorovs un partijas Taisnīgā Krievija izvirzītais Sergejs Mironovs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits