Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Putins sola palielināt Krievijas iedzīvotāju skaitu līdz 154 miljoniem

Krievijas premjerministrs un prezidenta amata kandidāts Vladimirs Putins pirmdien publicētajā rakstā sola uzlabot Krievijas demogrāfisko stāvokli un panākt, ka valsts iedzīvotāju skaits sasniedz 154 miljonus. Pašreiz Krievijas iedzīvotāju skaits sarucis līdz gandrīz 143 miljoniem cilvēku.

Rakstā, kas pirmdien publicēts Putina priekšvēlēšanu kampaņas mājaslapā un laikrakstā Komsomoļskaja pravda, Putins izklāsta virkni ieceru, kā uzlabot demogrāfisko stāvokli Krievijā.

"Globālajā ziņā mums draud risks pārvērsties par "tukšu telpu," kuras likteni nelemsim mēs," brīdina Putins, kurš 4.martā gaidāmajās prezidenta vēlēšanās cer atgriezties Kremlī. "Ja mums izdosies noformulēt un ieviest efektīvu un kompleksu stratēģiju, Krievijas iedzīvotāju skaits pieaugs līdz 154 miljoniem."

"Vēsturiskā cena par izvēli starp darbību un bezdarbību ir gandrīz 50 miljoni cilvēku dzīvību nākamo 40 gadu laikā," viņš uzsver.

Līdzās demogrāfijas stāvokļa uzlabošanai Putins sola arī palielināt algas skolotājiem un ārstiem un apņemas radīt daudz taisnīgāku valsti. Vienlaikus Putins atzīst, ka joprojām zem nabadzības sliekšņa Krievijā dzīvo katrs astotais cilvēks.

Putins sola, ka viņa atkārtotas ievēlēšanas gadījumā augstskolu pasniedzēju, profesoru un mediķu atalgojums sasniegs 200% no valsts vidējā atalgojuma. Savukārt studenti varēs cerēt uz stipendiju paaugstināšanu.

"Katram rublim, kas tiek novirzīts sociālajai jomai, vajadzētu radīt taisnīgumu," raksta Putins. "Mūsu sabiedrības un ekonomikas taisnīgums ir galvenais noteikums mūsu ilgtspējīgajai attīstībai nākamajā gadā."

Kopš šā gada sākuma Putins sabiedrības vērtējumam nodevis jau piecus priekšvēlēšanu kampaņas rakstus, kas veltīti tādiem jautājumiem kā tautsaimniecība un nelegālā imigrācija. Taču viņš atteicies piedalīties priekšvēlēšanu debatēs kopā ar citiem prezidenta amata kandidātiem.

Kā jau ziņots, pēc decembrī notikušajām Valsts domes vēlēšanām, kas tika kritizētas masveida rezultātu falsifikācijas dēļ, Putins sastapies ar nopietnāko leģitimitātes krīzi savas varas 12 gados.

Lai protestētu pret vēlēšanu rezultātu viltošanu, kopš decembra protestos piedalījušies desmitiem tūkstošu cilvēku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits