Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Spiegošanā apsūdzētam Somijas investoram liedz ieceļot Krievijā

Krievijas varasiestādes prominentu Somijas investoru apvainojušas spiegošanā un liegušas viņam ieceļot valstī, trešdien publicētā intervijā paziņojis pats uzņēmējs.

"Iebraucot Krievijā 22.martā, man tika oficiāli paziņots, ka esmu pasludināts par "persona non grata" saistībā ar tādiem lieliem pārkāpumiem kā draudi nacionālajai drošībai," intervijā Krievijas izdevumam Vedomosti pastāstījis investors Sepo Remess.

Remesam liegts iebraukt Krievijā piecus gadus.

Investors ir valdes loceklis vairākās Krievijas kompānijās, tostarp elektrības piegādes uzņēmumā Rosseti, enerģētikas kompānijā Sibur un pat valsts uzņēmumā Rosnano.

Krievijas Federālais drošības dienests (FDD) esot sācis pret viņu izmeklēšanu saistībā ar informācijas ievākšanu par uzņēmumu augstākajām amatpersonām, raksta Vedomosti.

FDD industriālās spiegošanas apkarošanas vienība somu uzņēmēju oficiāli brīdinājusi martā, pirms viņš devies atvaļinājumā, raksta izdevums.

Remess noliedza, ka būtu darījis kaut ko nelegālu, un skaidroja, ka patiesais iemesls varētu būt viņa Rosseti vadībai adresētā kritika.

"Es neievācu informāciju, kaut arī es nesaprotu, kāpēc tas būtu aizliegts," viņš sacījis laikrakstam.

Somijas izdevumam Helsingin Sanomat viņš arī atzinis, ka incidents atklāj noskaņojuma maiņu Krievijā, kopš saasinājušās attiecības ar Rietumiem.

"Laikam tas kaut ko pasaka par pašreizējo atmosfēru," teicis somu investors, piebilstot, ka iepriekš viņam nekad nav bijis problēmu ar Krievijas varasiestādēm.


    Uzmanību!

    Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

    Seko mums

    Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

    Ziņas e-pastā

    Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

    LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

    Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


    Aktuāli

    Krievi mēģinājuši uzbrukt Harkivas apgabalā

    Krievi piektdien mēģinājuši veikt sauszemes uzbrukumu pāri robežai Harkivas apgabalā, un kaujas tur turpinās, pavēstīja Ukrainas Aizsardzības ministrija.

    Baltijas valstis

    Vairāk Baltijas valstis


    Eiropa

    Vairāk Eiropa


    ASV

    Vairāk ASV


    Krievija

    Vairāk Krievija


    Tuvie austrumi

    Vairāk Tuvie austrumi


    Cits

    Vairāk Cits