Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Ukraina un Krievija nākamnedēļ neparakstīšot vienošanos par Gazprom un Naftogaz apvienošanu

Ukrainas promaskaviskā valdība paziņojusi, ka nākamnedēļ paredzētās Krievijas prezidenta Dmitrija Medvedeva vizītes laikā starp abām valstīm netiks parakstītas vienošanās, kas skartu enerģētiku, ziņo Reuters. Kremļa galva Ukrainā viesosies 17. un 18.maijā.Opozīcijas spiediena rezultātā Ukrainas parlamentā otrdien tika pieņemta rezolūcija, kas uzliek par pienākumu valdībai atskaitīties, kādas vienošanās nākamnedēļ parakstīs valsts prezidents Viktors Janukovičs un D.

Medvedevs.Trešdien, uzrunājot Augstākās Radas deputātus, Ukrainas vicepremjers Andrijs Kļujevs sacīja, ka V.Janukovičs un D.Medvedevs neparakstīs vienošanos, kas saistīta ar Maskavas piedāvājumu apvienot Krievijas gāzes gigantu _Gazprom _un Ukrainas enerģētikas kompāniju _Naftogaz_, kas faktiski nozīmētu Ukrainas gāzes tranzīta sistēmas pāriešanu kaimiņvalsts kontrolē.

Ukrainas opozīcija ar bijušo premjerministri Jūliju Timošenko galvgalī bažījas, ka pēc V.Janukoviča stāšanās amatā šī gada sākumā dots starts "Ukrainas neatkarības izpārdošanai Maskavai". Pārliecinošākā liecība tam esot V. Janukoviča un D. Medvedeva 21. aprīlī Harkovā parakstītais līgums, kas līdz 2041. gadam pagarina Krievijas Melnās jūras kara flotes atrašanos Ukrainas dienvidu pilsētā Sevastopolē. Apmaiņā pret to Ukraina no Krievijas saņems lētu gāzi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits