Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Ukrainas premjers: Sīrija ir daļa no Krievijas spēles pret brīvo pasauli

"Kāds var teikt, ka Sīrija ir atsevišķs gadījums, bet tā ir daļa no spēles, ko Krievija spēlē pret brīvo pasauli - jūsu valsti, visu Eiropas Savienību (ES), NATO dalībvalstīm, visas brīvās pasaules vērtībām." Šādu vērtējumu ekskluzīvā intervijā LNT raidījumam 900 sekundes pauda Ukrainas premjerministrs Arsēnijs Jaceņuks.

"Centrālā uzmanība ir pārfokusēta. No Ukrainas gadījuma uz Sīriju. Un, iespējams, tas arī bija prezidenta [Vladimira] Putina mērķis - vienkārši novērst uzmanību no iebrukuma Doņeckā un Luhanskā un krievu nelegālās Krimas aneksijas uz notiekošajām cīņām Sīrijā," sprieda Jaceņuks.

Viņaprāt, Putinam varētu būt padomā virkne mērķu. Pirmais ir būt atpakaļ uz globālās skatuves - kā miera balodim vai kara vanagam, lai skaidri demonstrētu, ka Sīrijā bez Krievijas nav risinājuma. Un Putins atbalstīs Bašara al Asada režīmu jebkurā gadījumā.

Otrs nolūks bija ar gaisa uzbrukumu starpniecību Sīrijā, ar visu kņadu - Krievijas militāristiem, kas ir arī uz sauszemes, bāzes būvniecību un ofensīvām militārajām operācijām - būt daļai no Sīrijas bēgļu krīzes, ar ko sastopas Eiropa.

Treškārt, Putins, iespējams, vēlas ko "ietirgot" ar Sīrijas palīdzību, piebilda Jaceņuks.

"Mans uzskats: Krievija ir drauds starptautiskajai kārtībai un starptautiskajai drošībai. Bet mēs paliksim vienoti, un Ukraina vēl joprojām ir globālās uzmanības lokā. Jūsu valdības uzmanības fokusā, ES, ASV un to visu uzmanības fokusā, kas cīnās par brīvību, iespējām un vērtībām šajā pasaulē," teica Ukrainas premjers.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits