Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +12 °C
Apmācies
Pirmdiena, 21. oktobris
Severīns, Urzula

Asads: Rietumi neuzbruks Sīrijai, jo zina, kas tur patiesībā notiek

Rietumvalstis neuzbruks Sīrijai, jo tās saprot, kas šajā valstī patiesībā notiek, ka to plosa terorisms, intervijā, kas pirmdien publicēta Krievijas laikrakstā Izvestija, sacīja Sīrijas prezidents Bašars al Asads.

Viens no šķēršļiem kara sākšanai ir tas, "ka visi saprot - tas, kas notiek Sīrijā, tā nav nedz tautas revolūcija, nedz prasības pēc reformām. Tas ir terorisms", skaidroja prezidents. "Šajā situācijā Rietumu līderi nevar pateikt saviem pilsoņiem: "Mēs ejam uz Sīriju, lai atbalstītu terorismu"."

"Jautājums par militāru iebrukumu Sīrijā tiek izvirzīts ne jau pirmo reizi," atgādināja Asads. "Jau no paša krīzes sākuma ASV, Francija un Lielbritānija centās sarīkot militāru iebrukumu, bet, tām par nelaimi, notikumi pagriezās citā virzienā. Tās centās pārliecināt Krieviju un Ķīnu mainīt savu nostāju ANO Drošības padomē, tomēr tas nesanāca. Tās nespēja pārliecināt savas tautas un visu pasauli, ka politika, kuru tās īsteno Tuvajos Austrumos, ir gudra un lietderīga."

"Galvenais iemesls, kāpēc turpinās karadarbība, ir milzīgais teroristu skaits, kas pastāvīgi Sīrijā ierodas no ārzemēm. Ik mēnesi mūsu zemē tie ierodas desmitiem tūkstošu. Turklāt turpinās teroristu finansēšanas no ārzemēm un viņu apgādāšana ar ieročiem," sacīja Asads. "Bet es jums garantēju, nav tādas vietas, kur nespētu nokļūt valdības armija. Tā dodas uz katru vietu, kur tā sastop teroristus, un tos iznīcina."

Izsakoties par apsūdzībām ķīmisko ieroču izmantošanā, Asads uzsvēra, ka "tas ir nonsenss - no sākuma tiek izvirzītas apsūdzības, bet pēc tam tiek vākti pierādījumi". "Proti, trešdien mūs apsūdzēja, bet pēc divām dienām amerikāņu valdība paziņoja par pierādījumu vākšanas sākumu. (..) Mūs apsūdz, ka armija ir pielietojusi ķīmiskos ieročus rajonā, kas it kā esot atradies kaujinieku kontrolē. Patiesībā šajā rajonā nav skaidras frontes līnijas armijas un kaujinieku starpā. Un vai valsts var pielietot ķīmiskos ieročus - vai arī kādus citus masu iznīcināšanas ieročus - vietā, kur ir koncentrēts tās karaspēks? Tas ir pretrunā ar elementāro loģiku," norādīja Asads.

Ja ASV tomēr izšķirsies par triecienu pret Sīriju vai pat iebrukumu šajā valstī, "tās sagaida izgāšanās tāpat kā visos iepriekšējos to sāktajos karos, sākot no Vjetnamas un līdz mūsu dienām", norādīja prezidents.

"Amerika ir piedalījusies daudzos karos, bet ne reizi nav spējusi panākt savus politiskos mērķus, kuru dēļ tā šo karus uzsāka," atgādināja Asads. "Tā nespēja pārliecināt savu daudznacionālo tautu šo karu taisnīgumā, kā arī nespēja ieviest savu ideoloģiju citās valstīs."

Situācija Sīrijā atšķiras no situācijas Ēģiptē un Tunisijā," norādīja prezidents. "Viens un tas pats "arābu revolūciju" scenārijs vairs nav pārliecinošs," sacīja Asads. "Viņi var sākt jebkuru karu, bet nevar zināt, cik ilgi tas turpināsies un cik plašā teritorijā izpletīsies."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits