Laika ziņas
Šodien
Migla
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Britu izlūkdienesti aktīvi palīdz Sīrijas nemierniekiem Alepo

Lielbritānijas izlūkdienesti aktīvi palīdz Sīrijas nemierniekiem Alepo pilsētā, laikrakstam The Sunday Times atzinis kāds Sīrijas opozīcijas pārstāvis. Izlūkošanas datus, kurus britu militārpersonas iegūst, izmantojot savas bāzes Kiprā, Lielbritānija nodod arī Turcijai un ASV. Turcija, savukārt, apgādā ar informāciju nemiernieku Brīvās Sīrijas armiju.

Pēc opozīcijas pārstāvja vārdiem, britu varas iestādes „zina par šo faktu un piekrīt tam par visiem 100 procentiem”.

Pateicoties britu izlūkdienestiem nemiernieki, konkrētāk, uzzinājuši par Basara al Asada karaspēka pārvietošanos un spējuši netālu no Sarakibas ierīkot slēpni un iznīcināt armijas kolonnu, kas sastāvēja no vairāk nekā 40 tankiem un devās uz Alepo.

Bez tam nemiernieki, pateicoties Turcijai, saņēmuši arī attēlus (netiek precizēts, tieši kādus) no Savienoto Valstu izlūkošanas pavadoņiem. Tos Turcija saņem no ASV CIP. „Mums ir piekļuve pie šiem attēliem jau ilgāk nekā mēnesi. Turki nedod mums daudz informācijas, bet tā ir svarīga Alepo aizstāvjiem,” paziņoja opozīcijas pārstāvis.

Sīrijas tā dēvētie nemiernieki cīnās ar valdības karaspēku par Alepo – valsts otro lielāko pilsētu un Sīrijas finanšu galvaspilsētu – kopš jūlija beigām. Periodiski opozicionāriem izdodas uzzināt B. Asada spēkus maršrutus un uzbrukt tiem, tomēr līdz šim nemiernieki neatklāja avotus, no kuriem viņi saņem datus par pretinieku pārvietošanos. Zīmīgi, ka vairāki sekmīgi uzbrukumi tā dēvētajiem nemierniekiem izdevās tieši tad, kad valdības karaspēks jau faktiski bija atguvis kontroli pār Alepo, ko atzina arī paši režīma pretinieki.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits