Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +18 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Civiliedzīvotājiem vēl neļauj pamest Alepo austrumus

Civiliedzīvotāju un nemiernieku evakuācija no Alepo austrumdaļas ir atlikta, taču, domājams, tomēr notiks, trešdien paziņoja sīriešu cilvēktiesību uzraudzības organizācija SOHR.

Tikmēr Sīrijas opozīcijai labvēlīgi noskaņotais telekanāls Orient vēsta, ka evakuācija var aizkavēties pat līdz ceturtdienai.

SOHR pavēstīja, ka evakuācijas jautājumā pastāvot zināmas domstarpības starp Krieviju un Sīrijas valdību.

Savukārt Sīrijas opozīcijas pārstāvji evakuācijas aizkavēšanā vaino valdību, liekot noprast, ka pastāv domstarpības par to, vai kaujinieki drīkst ņemt līdzi savus personiskos ieročus.

"Režīms atkāpjas no vienošanās. Viņi sacīja, ka kaujiniekiem būtu jādodas prom bez vieglajiem ieročiem un jādodas tikai uz Idlibu," tviterī paziņojis Sīrijas galvenās opozīcijas organizācijas bijušais vadītājs Hadi al Bahra.

Idliba ir nemiernieku kontrolēta province uz rietumiem no Alepo.

Arī Turcijas amatpersonas lika noprast, ka kaujiniekiem vispirms būtu jādodas uz Idlibu un pēc tam viņi varētu izlemt kurp doties tālāk.

Civiliedzīvotāju un nemiernieku izvešanu no Alepo austrumiem bija plānots sākt rītausmā, lai gan otrdien avoti deva atšķirīgu informāciju par plānoto evakuācijas sākuma laiku.

Sīrijas opozīcijas amatpersonas sacīja, ka pirmā ievainoto cilvēku grupa varētu pamest Alepo jau otrdienas vakarā. Savukārt avots Sīrijas režīma atbalstītāju rindās ziņoja, ka evakuācija sāksies trešdien plkst.5 pēc vietējā un Latvijas laika.

Aģentūra Reuters vēsta, ka norunātajā atiešanas punktā 20 autobusi gaidīja ar iedarbinātiem dzinējiem, bet neviens no tiem tā arī neiebrauca Alepo austrumos.

Lai gan evakuācija aizkavējusies, pamiers Alepo paliek spēkā, ziņo avoti kaujinieku rindās.

Portāls Diena.lv jau vēstīja, ka opozīcijas kaujinieki piekrituši pamest savas pozīcijas aplenktajos rajonos Alepo austrumos - par to esot panākta vienošanās ar Sīrijas prezidenta Bašāra el Asada režīma spēkiem, paziņojis Krievijas vēstnieks ANO Vitālijs Čurkins. To, ka panākta vienošanās par uguns pārtraukšanu, raidorganizācijai CNN apstiprināja arī avoti pašā pilsētā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits