Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +13 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

Irāna cenšas izveidot Sīrijā sev uzticamu kaujinieku tīklu

Irāna un tās sabiedrotais Libānas šiītu grupējums Hizbollah mēģina izveidot kaujinieku tīklu Sīrijā, lai pasargātu tur savas intereses prezidenta Bašara al Asada krišanas gadījumā, svētdien ziņoja laikraksts The Washington Post.

Atsaucoties uz anonīmām ASV un Tuvo Austrumu amatpersonām, The Washington Post vēsta, ka Irānas mērķis ir izveidot Sīrijā operatīvus spēkus gadījumā, ja šī valsts sašķeltos.

Laikraksts apgalvo, ka Irāna Sīrijā sniedz atbalstu aptuveni 50 000 kaujinieku. "Šī ir liela operācija. Sākotnēji liekas, ka mērķis ir atbalstīt Sīrijas režīmu. Bet Irānai ir svarīgi, lai Sīrijā būtu spēki, kas ir uzticami un uz kuriem var paļauties," The Washington Post norādījusi kāda augsta ranga ASV amatpersona.

Kāds arābu avots laikrakstam atklājis, ka Irāna Sīrijā darbojas divos virzienos - atbalsta Asadu un vienlaikus gatavojas situācijai, kas varētu izveidoties Asada režīma krišanas gadījumā.

Pie Irānas sabiedrotajiem Sīrijā pieder šiītu un alavītu kopienas, kas galvenokārt apdzīvo provinces pie Sīrijas robežas ar Libānu. Tieši šajā reģionā Asada krišanas gadījumā vecā režīma paliekas, visticamāk, mēģinās nodibināt piekrastes anklāvu, kam būtu ciešas saites ar Teherānu, vēsta The Washington Post.

Sīrijas konflikts ilgst jau kopš 2011.gada marta, un saskaņā ar ANO datiem tajā dzīvību ir zaudējuši vairāk nekā 60 000 cilvēku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits