Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Izraēla: Pretgaisa aizsardzības sistēmas Sīrijai netiks piegādātas agrāk kā 2014.gadā

Pretgaisa aizsardzības sistēmas S-300 Krievija nevar Sīrijai piegādāt agrāk par 2014.gadu, šādu pārliecību pirmdien pauda Izraēlas aizsardzības ministrs Moše Jalons. "Mēs šai lietai sekojam ar bažām, taču piegāde vēl nav notikusi. Ja tā notiks, tas nebūs agrāk par nākamo gadu," ministrs norādīja Izraēlas parlamenta Ārlietu un aizsardzības komitejai, gan neatklājot, kā ieguvis šādu informāciju.

Vēl 28.maijā Jalons uzsvēra, ka Izraēla zinās, kā rīkoties, ja Krievija tiešām Sīrijai piegādās pretgaisa aizsardzības sistēmas. Šāds ministra izteikums tika uzskatīts par norādi uz iespējamu militāru rīcību. Izraēla jau šogad veikusi Sīrijā vairākus gaisa uzlidojumus, cenšoties nepieļaut ieroču piegādi Libānas šiītu kustības Hizbollah kaujiniekiem.

Piektdien vairāki Krievijas laikraksti vēstīja, ka Maskava vēl nav piegādājusi Damaskai "zeme-gaiss" tipa raķetes "S-300", skaidrojot, ka pretgaisa aizsardzības sistēmas šogad nebūs iespējams nodot Sīrijai. Šāda informācija gan bija pretrunā paša Sīrijas prezidenta Bašara al Asada pagājušajā nedēļā izskanējušajiem apgalvojumiem, ka daļa no pretgaisa aizsardzības sistēmām no Maskavas jau saņemtas. Tiek uzskatīts, ka S-300 sistēmu nonākšana Sīrijas režīma pārziņā apgrūtinātu iespējamos Izraēlas gaisa uzlidojumus Sīrijā.

Tikmēr Jalons pirmdien arī norādīja, ka Sīrijas režīma kontrolē šobrīd atrodas ne vairāk kā 40% valsts teritorijas un nemiernieki sagrābuši "vismaz četrus Damaskas rajonus". Ministrs arī apstiprināja, ka Izraēla Golānas augstienēs izveidojusi lauka hospitāli, lai sniegtu medicīnisko palīdzību cietušajiem, kas ierodas no Sīrijas. "Tas ir humāns žests. Taču Izraēla negrasās atvērt bēgļu nometni" civiliedzīvotājiem, kas bēg no nemieru pārņemtās Sīrijas, piebilda Jalons.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits