Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Izraēla uz divām dienām liedz palestīniešiem apmeklēt Jeruzalemes vecpilsētu

Izraēlas policija svētdien paziņojusi, ka uz divām dienām liedz palestīniešiem apmeklēt Jeruzalemes vecpilsētu, reaģējot uz diviem sestdien notikušiem uzbrukumiem, kuros nodurti divi ebreju vīrieši un ievainots vīrietis, sieviete un bērns. Abus uzbrucējus policija nošāvusi.

Liegums attiecas uz palestīniešu vīriešiem no anektētās Austrumjeruzalemes. Vecpilsētā šajās dienās drīkstēs uzturēties vienīgi ebreji, tūristi, cilvēki, kuriem tur ir mājoklis vai darbs, un skolasbērni. Al Aksas mošeju drīkst apmeklēt palestīnieši, kas vecāki par 50 gadiem, tikmēr palestīniešu sievietēm bez vecuma ierobežojumiem atļauts ienākt vecpilsētā, bet tikai pa vieniem vārtiem.

Izraēla pēdējā laikā pastiprinājusi drošību Jeruzalemes vecpilsētā un īpaši Al Aksas mošejas kompleksā, kopš tur nedēļas sākumā izcēlās sadursmes starp palestīniešiem un Izraēlas drošības spēkiem. Ebreji šonedēļ svin Būdiņu svētkus jeb Sukotu, un, bažījoties par iespējamām nekārtībām, kompleksā izvietoti policijas spēki.

Al Aksas mošeja atrodas Jeruzalemes vecpilsētā, vietā, kuru ebreji dēvē par Tempļa kalnu, bet musulmaņi par Al Haram aš Šarīfu - Cēlo svētnīcu. Mošejas komplekss ir trešā nozīmīgākā musulmaņu svētvieta un visnozīmīgākā jūdaisma svētvieta, kur atradies Bībelē aprakstītais Jeruzalemes templis.

Palestīniešu valdība nosodījusi aizliegumu, apsūdzot Izraēlu "situācijas eskalēšanā".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits