Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +14 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Izraēlas armija paziņo par Hizbollah līdera Hasana Nasrallas nogalināšu triecienā Beirūtas priekšpilsētā

Izraēlas armija sestdien paziņoja, ka piektdien Beirūtā notikušajā triecienā nogalināts Libānas šiītu kaujinieku grupējuma "Hizbollah" līderis Hasans Nasralla.

Armija paziņoja, ka tā veica precīzu uzlidojumu laikā, kad "Hizbollah" vadība tikās savā galvenajā mītnē Beirūtas dienvidu priekšpilsētā Dahijā.

"Hasans Nasralla ir miris," platformā "X" paziņoja armijas preses pārstāvis pulkvežleitnants Nadavs Šošani.

Arī cits armijas pārstāvis kapteinis Dāvids Avrahams aģentūrai AFP apstiprināja, ka "Hizbollah" vadītājs ir likvidēts piektdienas triecienos Libānas galvaspilsētai.

Nasralla vadījis "Hizbollah" vairāk nekā trīs desmitgades.

Tikmēr "Hizbollah" tuvu stāvošs avots pavēstīja, ka ar grupējuma līderi kopš piektdienas vakara ir pazuduši kontakti.

Izraēlas armija piektdien veica triecienu "Hizbollah" centrālajam štābam, kas atrodas zem dzīvojamām ēkām Dahijas centrā.

Armijas paziņojumā teikts, ka triecienos nogalināts arī "Hizbollah" dienvidu frontes komandieris Ali Karake, kā arī neprecizēts skaits citu "Hizbollah" komandieru.

"Hasans Nasralla 32 gadus ilgās "Hizbollah" vadīšanas laikā bija atbildīgs par daudzu Izraēlas civiliedzīvotāju un karavīru slepkavībām, kā arī par tūkstošiem teroristisku darbību plānošanu un īstenošanu," teikts armijas paziņojumā.

"Viņš bija atbildīgs par teroristu uzbrukumu vadīšanu un izpildi visā pasaulē, kuros tika nogalināti dažādu tautību civiliedzīvotāji. Nasralla bija galvenais lēmumu pieņēmējs un organizācijas stratēģiskais līderis," norādīja armija.

Tikmēr Izraēlas armijas komandieris ģenerālleitnants Herci Halevi sestdien solīja sasniegt ikvienu, kas apdraudēs Izraēlas pilsoņus.

"Ar to mūsu instrumentu klāsts nebeidzas. Vēstījums ir vienkāršs, ikviens, kas apdraudēs Izraēlas pilsoņus, - mēs zināsim, kā viņu sasniegt," paziņoja Halevi.

Pēc viņa teiktā, trieciens Nasrallas likvidēšanai tika gatavots ilgu laiku.

"Šis uzbrukums tika gatavots ilgu laiku, īstajā brīdī izpildīts ar lielu precizitāti, un tagad mēs virzāmies uz priekšu, rūpīgi gatavojoties nākamajiem soļiem," pavēstīja Halevi. "Galu galā es vēlos vēlreiz uzsvērt, ka mēs esam pilnīgā gatavībā visās mūsu frontēs. Visiem spēkiem, tostarp koordinācijai ar citām organizācijām, ir jānodrošina ļoti laba sinhronizācija un gatavība."

"Hizbollah" sāka apšaudīt Izraēlu dienu pēc "Hamās" 7.oktobrī sarīkotā slaktiņa Izraēlas dienvidos, kas izraisīja karu Gazas joslā pret "Hamās" kaujiniekiem.

Jūlijā sprādzienā Teherānā tika nogalināts "Hamās" politiskais līderis Ismails Hanija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits