Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Izraēlas policija pret protestētājiem vērš ūdens lielgabalus

Jeruzalemes centrā naktī uz piektdienu izraisījušās sadursmes starp policiju un tūkstošiem demonstrantu, kas protestēja pret Izraēlas premjerministru Benjaminu Netanjahu, likumsargiem pret protestētājiem liekot lietā ūdens lielgabalus. 55 protestu dalībnieki aizturēti.

Pēdējo nedēļu laikā Izraēlā notikušas vairākas protesta demonstrācijas, to dalībniekiem pieprasot Netanjahu atkāpšanos.

Premjeram amats jāpamet, jo pret viņu patlaban notiek tiesas process saistībā ar apsūdzībām korupcijā, turklāt sašķeltās vienotības valdības veikums, risinot koronavīrusa krīzi, ir neapmierinošs, pauž protestētāji.

Protesti pie premjerministra rezidences sākās pēc saulrieta, un sākotnēji tie bija miermīlīgi. Līdzās noritēja neliela Netanjahu atbalstītāju kontrdemonstrācija, un policija pretējās nometnes bija norobežojusi.

Kad protestētāji grasījās doties procesijā pa pilsētu, policija centās viņus izklīdināt, notikumu gaitu skaidro likumsargi.

Izraisījās policijas sadursmes ar protestētājiem, bet tad tika iesaistītas četras smagās automašīnas, kas pret protestētājiem vērsa ūdens lielgabalu šaltis.

Pēc trim parlamenta vēlēšanām, kurās nevienai no lielajām politisko partiju nometnēm neizdevās izcīnīt vairākumu, maijā tika izveidota vienotības valdība, un par tās prioritāti bija jākļūst cīņai ar pandēmiju.

Tomēr valdība iestigusi iekšējās cīņās un nav spējusi vienoties par skaidru pandēmijas krīzes politiku.

Vienlaikus Netanjahu jāatbild tiesas priekšā uz apsūdzībām korupcijā. Kā norāda kritiķi, premjera galvenā uzmanība pievērsta tam, lai izvairītos no juridiskās atbildības, nevis cīņai ar koronavīrusu.

Daudzi izteikuši pieņēmumus, ka viņš grasās izsludināt vēl vienas vēlēšanas. Preses konferencē ceturtdien premjers šos pieņēmumus nodēvēja par absurdiem.

Top komentāri

Iciks
I
Tautai beidzot pietiek nacists Netanjahu.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits