Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Pentagons: Cīņa pret Islāma valsti var ilgt gadiem

Cīņa pret teroristu grupējumu Islāma valsts var ilgt vairākus gadus, raidorganizācijai BBC norādījis Pentagona preses sekretārs Džons Kērbijs.

Vienlaikus Kērbijs paziņoja, ka ASV un to sabiedroto uzlidojumi džihādistu kaujiniekiem Sīrijas teritorijā ir nopietni iedragājuši grupējuma potenciālās iespējas.

ASV prezidents Baraks Obama neilgi pirms tam pateicās arābu valstīm par palīdzību, un ASV valsts sekretārs Džons Kerijs paziņoja, ka vairāk nekā 50 valstis ir piekritušas iesaistīties cīņā pret Islāma valsti.

Džihādistu grupējums ir sagrābis savā kontrolē plašas teritorijas Sīrijā un Irākā. ASV kopš augusta veikušas gandrīz 200 uzlidojumus Islāma valsts pozīcijām Irākā un pirmdien sāka gaisa uzbrukumus arī Sīrijas teritorijā. Aktīvisti ziņo, ka uzbrukumos Sīrijā nogalināti vismaz 70 Islāma valsts kaujinieki un vēl 50 citi kaujinieki, kas saistīti ar starptautisko teroristisko grupējumu Al Qaeda. Uzlidojumos gājuši bojā arī astoņi civiliedzīvotāji.

Kērbijs noradīja, ka gaisa uzlidojumi Sīrijā ir devuši gaidītos rezultātus, bet atzina, ka Islāma valsts spēj labi pielāgoties situācijai un reaģēt uz pārmaiņām. Viņš norādīja, ka grupējums rada nopietnus draudus, kas netiks likvidēti pāris dienu vai mēnešu laikā.

"Tas prasīs nopietnus pūliņus no visiem iesaistītajiem. Mēs domājam, ka šeit ir runa par gadiem," atzina Kērbijs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits