Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Saūda Arābija, Kuveita un Bahreina atsauc vēstniekus Sīrijā

Saūda Arābija, Kuveita un Bahreina pirmdien atsauca savus vēstniekus Sīrijā uz konsultācijām, reaģējot uz Sīrijā notiekošo pretvaldības protestu asiņaino apspiešanu.

Saūda Arābija par vēstnieka atsaukšanu paziņoja jau pirmdienas naktī, bet Kuveita un Bahreina - pirmdienas pēcpusdienā.

"Bahreina atsauc savu vēstnieku Damaskā uz konsultācijām, un ir aicinājusi atgriezties pie veselā saprāta," savā kontā sociālās mikroblogošanas vietnē Twitter raksta Bahreinas ārlietu ministrs šeihs Haleds bin Ahmads al Halifa.

Kuveitas ārlietu ministrs šeihs Muhameds al Salems al Sabahs informēja, ka jau tuvākajā laikā tiksies Persijas līča valstu ārlietu ministri, lai pārrunātu situāciju Sīrijā.

Saūda Arābija, Kuveita un Bahreina savus vēstniekus atsauca pēc tam, kad vardarbību pret demonstrantiem Sīrijā svētdien pirmoreiz oficiāli nosodīja Arābu līga, aicinot nekavējoties izbeigt šo vardarbību. Arī Persijas līča sadarbības padome, kurā apvienojušās sešas arābu valstis, svētdien pirmoreiz nosodīja "pārmērīgo spēka lietošanu" un aicināja "nekavējoties izbeigt vardarbību".

Pagājušajā nedēļā uz konsultācijām savu vēstnieku Damaskā atsauca Itālija, iesakot arī citām Eiropas Savienības valstīm rīkoties tāpat.

Cilvēktiesību aktīvisti paziņoja, ka svētdien vardarbībā pret protestiem Sīrijā nogalināti vairāk nekā 80 cilvēku. Armijai ar tankiem ieejot Deirazuras pilsētā, nogalināti vismaz 50 cilvēki, un ir ziņas par nogalinātajiem arī Homsas un Idlibas provincēs.

Sīrijas prezidents Bašars al Asads tomēr kategoriski aizstāvēja valsts drošības spēku rīcību. "Lai tiktu galā ar noziedzniekiem, kuri bloķē ceļus un pilsētas un terorizē iedzīvotājus, valsts pienākums ir aizsargāt drošību un civiliedzīvotāju dzīvības," sacīja B. Asads. Viņš arī uzstāja, ka Sīrijas valdība īsteno reformas.

Sīrijā kopš marta vidus notiek protesti, kuru dalībnieki pieprasa lielāku demokrātiju. Varas iestādēm vēršoties pret tiem, ir gājuši bojā vismaz 2059 cilvēki, no kuriem 391 bija drošības spēku pārstāvis, bet pārējie bija civiliedzīvotāji, paziņoja Sīrijas Cilvēktiesību observatorija. Sīrijas prezidenta Bašara al Asada režīms vaino nemieros "bruņotas teroristu bandas", kuras atbalstot islāmisti un ārvalstu aģitatori.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits