Laika ziņas
Šodien
Migla
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

Sīrijas laikraksts publisko 142 nogalinātu ārvalstu kaujinieku vārdus

Sīrijas režīmam lojālais laikraksts Al Watan otrdien publicējis 142 režīma spēku nogalināto ārvalstu kaujinieku vārdus. Ārvalstu kaujinieki, kuri nogalināti režīma spēku cīņās ar nemierniekiem, nākuši no 18 valstīm. Sarakstā noradīts arī viņu nogalināšanas laiks un vieta.

Al Watan vēsta, ka šo sarakstu Damaska pagājušajā mēnesī nosūtījusi ANO Drošības padomei. "Vairums ir džihādisti, kuri pieder [starptautiskās teroristiskās organizācijas] Al Qaeda tīklam vai kuri pievienojās tam pēc ierašanās Sīrijā," ziņo laikraksts, piebilstot, ka ārvalstu kaujinieki ieradušies Sīrijā caur Turciju un Libānu.

142 minēto personu vidū 47 ir no Saūda Arābijas, 24 no Lībijas, desmit no Tunisijas, deviņas no Ēģiptes, sešas no Kataras un piecas no Libānas. Sarakstā minēti arī 11 afgāņi, pieci turki, trīs čečeni, viens Čadas pilsonis un viens azerbaidžānis. Vairums sarakstā minēto ārvalstu kaujinieku nogalināti oktobrī un novembrī Alepo, Homsā, Idlibā, Deir ez Zorā un Hasakas reģionā.

Sīrijas konflikts ilgst jau kopš 2011.gada marta, un saskaņā Londonā bāzētās sīriešu aktīvistu organizācijas Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) datiem tajā dzīvību ir zaudējuši vairāk nekā 40 000 cilvēku - abu pušu karotāji un mierīgie iedzīvotāji. Atbilstoši oficiālās Damaskas sniegtajai informācijai bojāgājušo skaits ir trīs reizes mazāks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits