Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Sīrijas nemienieki piekrīt pārejas periodam kāda no Asada līdzgaitniekiem vadībā

Sīrijas Nacionālās padomes (SNP) oficiālais pārstāvis Džordžs Sabra 24. jūlijā paziņoja, ka opozīcija ir gatava piekrist pagaidu varas valstī nodošanai kādam no prezidenta Bašara al Asada līdzgaitniekiem, vēsta aģentūra AFP.

„Mēs varētu piekrist Bašara al Asada nomaiņai ar kādu no viņa aprindām, ar cilvēku, kurš vadītu valsti pārejas perioda laikā, kā tas notika Jemenā,” precizēja Dž. Sabra. Šādi SNP pārstāvis reaģēja uz Arābu valstu līgas paziņojumu, ka B. Asadam jānodod vara kādam no viņa līdzgaitniekiem, lai varētu apturēt vardarbību valstī.

„Mūs apmierina šī iniciatīva, jo prioritāte pašlaik ir masu slepkavību pārtraukšana, nevis Asada tiesāšana,” paziņoja Dž. Sabra.

Jāatgādina, ka Jemenas prezidents Ali Abdulla Salehs pēc valstī uzliesmojušajiem nemieriem citu arābu valstu spiediena rezultātā atteicās no varas, nododot to savam vietniekam Abdu Rabo Mansuram Hadi. Šis solis izbeidza masu protestus, kā arī ļāva sākt sagatavošanos prezidenta un parlamenta vēlēšanām. Pats A. Salehs darījuma ietvaros kļuva par Jemenas „goda prezidentu” un saņēma imunitāti pret kriminālvajāšanu.

Sīrijas valdība jau paziņojusi, ka neuzskata šādu variantu par sev pieņemamu, un noraidījusi Arābu valstu līgas iniciatīvu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits