Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 6. oktobris
Monika, Zilga, Zilgma

Studenti satraukti par Turcijas augstākās izglītības politizēšanu

Turcijas augstākā izglītība patlaban tiek politizēta, kā arī tiek ietekmēta sabiedrības domājošā un inteliģentā daļa, pārliecināta Latvijas Studentu apvienība (LSA).

Apvienībā uzsver, ka Turcijā vairāk nekā 15 000 akadēmiskā personāla pārstāvju ir spiesti atkāpties no darba, lūgumus pamest savu darba vietu saņem arī universitāšu dekāni. Līdz ar to triecienu saņem arī Turcijas augstākās izglītības sistēma.

LSA neatbalsta šādu Turcijas valdības iejaukšanos demokrātiskas valsts augstākās izglītības telpā, uzskatot to par noziegumu pret akadēmisko brīvību un izglītības sistēmu kopumā.

"Universitāšu darba ierobežošana un iejaukšanās tajā politisku iemeslu dēļ uzskatāma par nepieļaujamu, jo īpaši valstī, kas ir daļa no Eiropas vienotās augstākās izglītības telpas," uzsvēra LSA.

Aizliegums akadēmiskajam personālam izceļot no valsts, bet tiem, kas strādā ārpus Turcijas, aicinājums doties atpakaļ ir uzskatāms ne tikai par absurdu demokrātiskā valstī, bet tas arī rada draudus starptautiskās pētniecības attīstībai, internacionalizācijai un kopējām Eiropas Savienības vērtībām augstākajā izglītībā, uzskata LSA.

Apvienība norāda, ka Turcijas varasiestādēm būtu striktāk jāpieturas pie augstskolu autonomijas principa, neradot draudus augstākajai izglītībai un tās attīstībai neseno politisko notikumu iespaidā.

LSA pauž atbalstu Eiropas Studentu apvienības viedoklim par šo situāciju, kā arī izsaka atbalstu Turcijas studentiem, kas cieš no represijām izglītībā, cerot, ka jau tuvākajā laikā Turcija atgriezīsies pie demokrātiskām vērtībām un nodalīs politiku no izglītības sektora.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits