Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Turcija pārņem G20 prezidentūru

Turcija pirmdien pirmo reizi vēsturē pārņēmusi G20 dalībvalstu grupas prezidentūru, tās laikā apsolot cīnīties ar globālo nevienlīdzību. 

G20 prezidentūras gaitā Ankara saskata iespēju prezidenta Redžepa Tajipa Erdogana vadībā Turcijai pierādīt tās statusu kā ekonomiskai un politiskai varai. 

"Turciju vadīs trīs vārdi (..) iekļaušana, ieviešana un investīcijas," preses konferencē norādīja Turcijas premjerministra vietnieks Ali Babakans. "Mēs vēlamies panākt, ka G20 vēršas pie valstīm ar zemiem ienākumiem un ietverošā veidā parūpējas par valstīm, kas nav G20 dalībvalstis." 

"Turcija samazinās plaisu starp attīstītajām ekonomikām un neattīstītajām valstīm, lai cīnītos pret globālo nevienlīdzību," uzsvēra Babakans, apsolot lēmumu pieņemšanā iekļaut arī nabadzīgākās valstis. 

Turcija G20 prezidentūru pārņēma no Austrālijas. Savukārt 2016.gadā prezidēs Ķīna. 

Babakans norādīja, ka 2015.gada G20 dalībvalstu līderu samits Turcijas kūrortpilsētā Antālijā notiks novembrī. Tajā tiks apspriesti vairāki jautājumi, tostarp "spēcīga, ilgtspējīga un sabalansēta ekonomiskā izaugsme", klimata izmaiņas, globālā attīstība un cīņa pret korupciju. 

"G20 samita rīkošana 2015.gadā Turcijai ir liela iespēja un liela atbildība," piebilda Babakans. 

Tikmēr prezidents Erdogans vēlas, lai līdz 2023.gadam Turcija kļūtu par vienu no 10 lielākajām pasaules ekonomikām. Tomēr oktobrī publicētie oficiālie dati liecina, ka Turcijas ekonomiskā izaugsme otrajā ceturksnī palēninājusies līdz 2,1%.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits