Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Turcijas armija: Turcijas iznīcinātāju, kas avarēja jūnijā, notriekusi Sīrijas raķete starptautiskajā gaisa telpā

Izmeklējot Turcijas iznīcinātāja F-4 avāriju 22.jūnijā, Turcijas armija secinājusi, ka reaktīvā lidmašīna nogāzusies Vidusjūras austrumos pēc tam, kad netālu no tās starptautiskajā gaisa telpā eksplodējusi Sīrijas armijas izšauta raķete.

Militārās prokuratūras veiktās izmeklēšanas rezultātā secināts, ka iznīcinātājs nogāzies sprādziena ietekmē, jo eksplozija padarījusi darboties nespējīgus gan abus pilotus, gan lidaparātu. Izmeklēšanas ziņojumā atbalstīta Turcijas oficiālā nostāja, ka iznīcinātājs notriekts starptautiskajā gaisa telpā, ko Sīrija kategoriski noraidīja.

Jūlijā Sīrijas prezidents Bašars al Asads intervijā kādam Turcijas laikrakstam pauda nožēlu par to, ka viņa valsts drošības spēki notriekuši iznīcinātāju, bet uzsvēra, ka F-4 tobrīd atradies Sīrijas gaisa telpā.

Turcijas veiktajā izmeklēšanā secināts, ka uz iznīcinātāja vraka nav redzamas nekādas pretgaisa aizsardzības munīcijas pēdas, tādēļ Sīrijas apgalvojumi nevar būt patiesi. Arī vairāki mediji, tostarp starptautiski preses izdevumi, ziņoja, ka iznīcinātājs atradies Sīrijas gaisa telpā un notriekts ar pretgaisa aizsardzības ieroču palīdzību.

Savukārt Turcija šādu notikuma versiju kategoriski noliedza, apgalvojot, ka iznīcinātājs notriekts ar zeme-gaiss raķeti, kam ir lielāks darbības rādiuss un kas spēj notriekt lidmašīnu starptautiskajā gaisa telpā.

22.jūnija incidents jūtami saasināja attiecības abu kādreiz draudzīgo valstu starpā, Turcijai solot asi reaģēt uz jebkuru robežu pārkāpumu no Sīrijas puses. Pēc notikušā abas puses pastiprināja militāro spēku klātbūtni pierobežā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits