Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Valdošā partija: Sīrija kļuvusi par globālas sazvērestības upuri

Sīrija ir kļuvusi par "globālas sazvērestības" upuri, ceturtdien apliecināja Sīrijas politiskajā dzīvē ilgus gadus dominējusī partija Baath. Partija aicināja vienoties ap prezidentu Bašaru al Asadu, lai pārvarētu "nopietnos izaicinājumus", ar ko sastapusies valsts.

"Sīrija izjauks globālās sazvērestības plānus, ko tā tagad ir sastapusi, tāpat kā tā pagātnē ir izjaukusi citu sazvērestību plānus - ar tautas gribu, nacionālo vienotību un sadarbību tautas, vadības un drosmīgās Sīrijas armijas starpā," teikts partijas paziņojumā. "Sīrija tagad ir sastapusi nopietnus izaicinājumus, un tās spēks ir tās vienotībā un saliedētībā ap prezidentu Bašaru al Asadu un jaunajā konstitūcijā noteiktajos pamatos."

Sīrijā 26.februārī 90% referenduma dalībnieku atbalstījuši jauno konstitūcijas projektu, jau iepriekš ziņoja varasiestādes.

Jaunajā konstitūcijā vairs nav iekļauts punkts, kas nosaka, ka Sīrijas valdošā partija "Baath" ir "valsts un sabiedrības līdere". Jaunajā konstitūcijā paredzēts, ka daudzpartiju demokrātiskajā sistēmā "pār tautu valdīs tauta". Brīvība ir "svētas tiesības" un personīgās brīvības pārkāpumi ir noziegums, kas sodāms pēc likuma, teikts jaunajā konstitūcijā.

Partija Baath ceturtdien arī brīdināja par "ārvalstu sazvērnieku" centieniem ekspluatēt "miermīlīgo tautas kustību, kurā tiek pieprasītas taisnīgas reformas, ko partija atbalstījusi tās 10.kongresā" 2005.gadā. Šīs reformas būtu īstenotas straujāk, ja nebūtu nemieru kustību, kas pārņēmušas Tuvos Austrumus, un, konkrēti, "Irāku, Palestīnu un Libānu, kā arī, ja nebūtu [ASV] tiekšanās pēc hegemonijas reģionā, kas ir ietekmējusi Sīriju", teikts partijas paziņojumā.

Partija arī kritizē "Savienotās Valstis, Eiropas valstis un to arābu sabiedrotos", kas "uzkurina šķelšanos reliģisko grupu starpā" ar mediju starpniecību, kā arī piešķirot "ieročus un naudu, lai atbalstītu bruņotus grupējumus to centienos sēt haosu un destabilizēt Sīriju, un šādā ceļā novērstu uzmanību no [arābu un Izraēlas] konflikta".

Vēl otrdien prezidents Asads apliecināja, ka Sīrija turpinās īstenot reformas un cīnīties pret terorismu. "Sīrijas tauta, kas jau iepriekš spējusi sagraut ārzemju sazvērestības, ir no jauna pierādījusi savas spējas aizstāvēt valsti un izveidot jaunu Sīriju, apņēmīgi īstenot reformas paralēli cīņai ar ārzemju atbalstīto terorismu," sacīja Asads.

Tas ir pilnīgi skaidrs, ka Sīrija ir kļuvusi par mērķi ārvalstu spēkiem, kas cenšas iedragāt tur valdošo režīmu, tiekoties ar Ukrainas parlamenta delegāciju, norādīja prezidents. "Katra valsts gūst spēku no savas tautas atbalsta," apliecināja Asads.

46 gadus vecais līderis jau iepriekš gadu ilgstošajā dumpī vainojis ārvalstu atbalstītās "teroristu bandas".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits