Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

Versija: Aiz Sīrijā notikušā ķīmiskā uzbrukuma stāv Bašara Asada brālis Mahers

Aiz Sīrijā notikušā ķīmiskā uzbrukuma, iespējams, stāv valsts prezidenta Bašara Asada brālis Mahers Asads, vēsta Izraēlas televīzijas kanāls Channel 2, atsaucoties uz saviem informācijas avotiem.

Televīzijas kanāls norāda, ka Mahers Asads publiski nav parādījies jau vairāk kā gadu, pēc tam, ka tika ievainots 2012. gada 18. jūlijā Damaskā notikušā terora aktā. Toreiz islāmistu sarīkota sprādziena rezultātā gāja bojā Sīrijas aizsardzības ministrs Dauds Radžiha, viens no Bašara Asada tuvākajiem palīgiem, ģenerālis Hasans Turkmani, kā arī aizsardzības ministra vietnieks drošības jautājumos, prezidenta māsas Bošras dzīvesbiedrs Asefs Šavkats un Sīrijas prezidenta brālēns Halifs Mahlufs.

Atsaucoties uz avotiem Sīrijas opozīcijā, televīzijas kanāls norāda, ka Bašara Asada brālis jau iepriekš bijis zināms ar savu nežēlību, piemēram, 2011. gada nemieru laikā atdodot pavēli atklāt uguni uz neapbruņotiem civiliedzīvotājiem, bet pēc 2012. gada terora akta ir solījis bez žēlastības atriebt tuvinieku nāvi.

Sīrijas Nacionālās Gvardes un mehanizētās 4. divīzijas, pašas kaujas spējīgākās Sīrijas armijas vienības, komandieris Mahers Asads tiek uzskatīts par vienu no pašiem ietekmīgākajiem cilvēkiem valstī un vienu no nedaudzajiem, kuram ir iespēja atdot pavēles, nesaskaņojot tās ar Sīrijas vadību.

Jāpiebilst, ka atsevišķi Krievijas analītiķi, kas labi pārzina situāciju Sīrijā, jau uzreiz pēc ķīmiskā uzbrukuma izteica viedokli, ka šāda rīcība, gadījumā ja uzbrukums noticis no Sīrijas armijas pozīcijām, ar ļoti augstu ticamības pakāpi ir kādas augsta ranga militārpersonas pašiniciatīva, iespējams, atriebjoties par kādiem iepriekšējiem notikumiem Sīrijas pilsoņu kara gaitā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits