Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Aicina kļūt par Jauniešu Saeimas deputātiem

Jaunieši vecumā no 15 līdz 20 gadiem aicināti sākt priekšvēlēšanu kampaņu, lai kļūtu par 2012.gada Jauniešu Saeimas deputātiem. 100 populārāko kampaņas ideju autori, kurus noteiks interneta balsojumā, aprīļa beigās pulcēsies Saeimā, lai kopā ar vienaudžiem diskutētu par aktuālām tēmām jau no Saeimas tribīnes. 

"Patriotisms sākas ģimenē!", "PRET bezjēdzīgiem referendumiem", "Latvijas izglītības sistēmā vajag iekļaut neformālās izglītības metodes, lai skolēni izprastu mācītā jēgu kodolīgāk" un līdzīgas idejas jau publicējuši pirmie Jauniešu Saeimas kandidāti mājaslapā www.jauniesusaeima.lv. Tajā jaunieši var pieteikties projektam un arī balsot par sev tīkamākajām idejām līdz 18.martam. 

Jaunievēlētie deputāti kopā sanāks 27.aprīlī, lai kopā strādātu četrās komisijās, kas spriedīs par izglītību, cilvēktiesībām, lauksaimniecību un ar Eiropas Savienību saistītiem jautājumiem. Jaunieši arī izveidos Saeimas Prezidiju, kas apstiprinās Jauniešu Saeimas sēdes darba kārtību un kuru vadīs Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa. 

Jauniešu Saeimu organizē Saeima kopā ar Sabiedrību par atklātību "Delna" un Latvijas Bērnu forumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Jaunumi

Vairāk Jaunumi