Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +13 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Ar personificēto e-talonu sekmēs skolēnu drošību un skolu apmeklētību

Mācību sociālais tīkls Mykoob sadarbībā ar _Rīgas Karte _un Rīgas domi ir izstrādājis elektronisku identificēšanas sistēmu skolās, pateicoties kurai iekļūšana mācību iestādēs būs iespējama tikai izmantojot personificētos Rīgas Satiksmes e-talonus. Šāds risinājums veicinās skolēnu drošību skolās un sekmēs skolēnu stundu apmeklētību, bet nākotnē tā autori plāno e-talonu attīstīt kā norēķinu karti izmantošanai arī skolas ēdnīcā, norāda projekta īstenotāji.
Mācību sociālā tīkla Mykoob veiktajā vecāku aptaujā secināts, ka 75% respondentu atzinīgi novērtējuši jauno sistēmu un atzinuši, ka iekļūšana skolās ar e-talonu sekmēs viņu bērnu drošību.

Šobrīd jaunā identificēšanas sistēma testa režīmā darbojas trijās Rīgas skolās - Rīgas 49.vidusskolā, Rīgas Purvciema vidusskolā un Rīgas Rīnūžu vidusskolā. Šobrīd norisinās sarunas ar Rīgas domi par projekta ieviešanu centralizēti visās Rīgas skolās.

Jau tagad pie katras skolas ik dienas patrulē pašvaldības policija, kas rūpējas par sabiedriskās kārtības nodrošināšanu skolas teritorijā. Izslēdzot iespēju skolas telpās iekļūt nepiederošām personām, kā arī fiksējot visus, kas, izmantojot personalizēto e-talonu, skolas telpās ienākuši vai tās pametuši, drošības kontroli būs iespējams vēl palielināt. Raudzīsim, kā projekts iedzīvosies, ja tas gūs sabiedrības atsaucību un piekrišanu, meklēsim iespējas šādu sistēmu ieviest arī citās Rīgas pilsētas skolās."

Šī projekta galvenā priekšrocība ir tā risinājums, izmantojot e-talonu, kas nozīmē, ka nav nepieciešams izgudrot un izgatavot atsevišķas ID kartes, bet var izmantot tās, ko bērni jau šobrīd lieto braukšanai ar sabiedrisko transportu, norāda projekta veidotāji.

Rīgas 49.vidusskolā projekts testa režīmā darbojas jau no rudens. Tās direktors Juris Liepiņš atzīst, ka, pateicoties tehnoloģiju attīstībai, vecāki daudz efektīvāk var iesaistīties mācību procesā, ne tikai sekojot līdzi skolēnu sekmēm, bet arī apmeklētībai: "Katrā ziņā mēs kā skola vienmēr esam atvērti inovācijām, turklāt skolēnu identificēšana pie ieejas ir solis drošības uzlabošanai skolās, lai tajās nevarētu iekļūt nepiederošas personas. Turklāt Mykoob sistēma ļauj mums apkopot statistiku, piemēram, redzēt kuri skolēni uz nodarbībām regulāri ierodas ar nokavēšanos."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Jaunumi

Vairāk Jaunumi