Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Augu spēle un koku datubāze botānikas faniem

Sākumā man pat bija grūti iedomāties, ka ir izveidotas arī botānikas tēmai veltītas aplikācijas, bet izrādījās, ka šāda aplikācija ir ne viena vien. Lūk, trīs iOS ierīcēm paredzēti piemēri. Divi no tiem gan diemžēl ir par maksu.

Foraging Flashcards Summer

Aplikācija/spēle, ar kuras palīdzību trenēt atmiņu un atkārtot to, kas piemirsies. Aplikācijā atradīsi tādas kā zinību kartiņas. Vienā pusē auga attēls, otrā pusē - auga apraksts. Jautri ir spēlēt šādu spēli ar draugiem, vai pat varētu ierosināt skolotājam darīt to stundas laikā. Es neiegrimšu detalizētā aprakstā, kā šo spēli spēlēt, jo visu jau var paši izdomāt un pielāgot. Šī aplikācija veltīta vasarā ziedošajiem augiem, bet ir pieejamas arī versijas citu gadalaiku un tipu augiem.

MyNature Tree Guide

Šī aplikācija būs tavs personīgais ceļvedis daudzveidīgajā koku pasaulē. Tā palīdzēs identificēt, kas tas ir par koku, uz kuru tu skaties. Šī aplikācija ir visai gudra, tā spēj noteikt koka sugu, uzdodot tev jautājumus, kā arī pēc lapu vai skuju formas. Aplikācijā arī atradīsi fotogrāfijas, pēc kā koku vari atpazīt pats. Īsta koku datubāze.

Leafsnap

Diemžēl bioloģijas aplikācijas tomēr ir visai vienveidīgas, jo laikam velosipēdu izgudrot no jauna ir grūti un, iespējams, nemaz nevajag, bet uzlabot cita izgudrotu braucamrīku gan visi ir makten naski. Arī šī aplikācija ir paredzēta, lai identificētu kādu koku. Bet, cik varu secināt, šī aplikācija neko nejēdz par skujkokiem. To varētu ieskaitīt pie mīnusiem. Pluss savukārt ir tāds, ka vari izveidot savu koku kolekciju. Vēl viens pluss - šī ir bezmaksas aplikācija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Jaunumi

Vairāk Jaunumi