Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Gacho: To visu var sasniegt jebkurš!

Hiphopa mākslinieks Gacho pašlaik ir šī gada lielākā projekta Spēka tūres pusceļā. Aizvadīti seši koncerti, tikpat vēl priekšā – ieskaitot noslēguma koncertu Palladium koncertzālē. Arī konkurss Mēs varam labāk!, ar kuru laikraksts Diena un izglītības portāls un skolvadības sistēma E-klase aicina 4.-12. klašu skolēnus uzlabot sekmes mācībās, ir pusceļā - 7. martā noslēdzās pieteikšanās konkursā.

Gacho nolēmis atbalstīt konkursu, nākot klajā ar tam veltītu videoklipu. ''Esam arī iepriekš mudinājuši savās dziesmās, piemēram, singlā Kas tu esi?, jauniešus veicināt personisko progresu un attīstīt savu es,'' uzsver Gacho. Viņaprāt, šis konkurss mudina skolēnus neko neatlikt uz vēlāku laiku un sākt savu progresu jau tagad.

Kremt tas, ka nemācījās

Pirms intervijas noskatos Kas tu esi? videoklipu, kura filmēšanā piedalījušies daudzi Latvijā pazīstami cilvēki, kas ar sūru darbu guvuši panākumus. Gacho atzīst, ka vienmēr darījis to, kas viņam patīk. To, kas ''neienes īpaši daudz naudas'', toties ļauj izbaudīt sajūtas, emocijas. Taču mūziķis atzīst, ka viens gan viņam kremt: ''Man ļoti patīk mūzika, bet vienīgais, ko nožēloju, - tad, kad vajadzēja mācīties, es riteņoju apkārt ar BMX, braucu uz paraugdemonstrējumiem - darīju to, kas man patīk. Ir jāmācās. To tiešām saprot tikai nedaudz vēlāk.''

Gacho savulaik mierinājusi doma, ka gan jau darbā viņu iekārtošot vecāki vai paziņas. ''Bet laiks iet, un, lai arī kādi tev paziņas, zināšanas ir pirmajā vietā, ne jau tikai tas, ko apgūsti darot,'' atzīst mākslinieks. Tagad viņš nopietni iecerējis pievērsties mācībām, jo nolēmis iegūt bakalaura grādu. Vaicāts, kādā specialitātē un augstskolā, Gacho kļūst noslēpumains. ''Es negribu iespringt ar stāstīšanu, kur mācos. Lai cilvēki nezina. Man tās reklāmas...'' Toties viņš labprāt stāsta, ka vēlas labāk apgūt angļu valodu, tāpēc filmas skatās tikai angliski, plāno apmeklēt valodu kursus.

Vēlāk tā skaisti, ar vērienu
Ja Gacho skolā būtu vairāk mācījies, par ko tad viņš kļūtu – par avioinženieri vai varbūt par literatūras pasniedzēju? Gacho pasmejas: ''Man menedžeris saka, lai eju uz psihologiem mācīties. Es viņam visu laiku izmetu kaut kādas ''pērles'', domu graudus.'' Taču viens esot skaidrs - bez mācībām nekā nebūs. ''Ja nemācās, nezinu, uz ko tad var paļauties... Varbūt jaunie domā - ai, gan jau izvilkšu. Es uzskatu – tas ir tas, kas vēlāk mudinās kaut ko darīt,'' Gacho kļūst stingrs.

Protams, skolēniem esot daudz kārdinājumu, sevišķi, kad 9. vai 12. klasē sākas burziņu laiks. ''Arī es savulaik domāju, ka nedrīkst izlaist tusiņu, uz to ir jāiet.'' Kā tēlaini uzbur Gacho - labāk pēc vairākiem gadiem, kad klases ''spicie'' būs noballējušies un neko nebūs sasnieguši, piebraukt tā skaisti, ar vērienu - ar skaistu auto... Tad agrāk nepopulārais gudrītis būs ieguvējs, jo būs nodrošinājis savu nākotni. Šādai dzīves mācībai Gacho pats esot bijis par liecinieku.

Atrast savu mesidžu

Gacho atzīst, ka viņam blakus vienmēr ir bijuši pozitīvi piemēri - cilvēki, kas daudz sasnieguši. Piemēram, Gacho menedžeris Kaspars Jansons. Mūziķis joprojām atceroties to laiku, kad kopā ar Kasparu savos sadarbības pirmsākumos esot sēdējuši un kopā rakstījuši dziesmu tekstus: ''Viņš nestrādā, es nemācos. Viņš bija pabeidzis skolu un meklēja darbu. Sēžam divi tādi reperīši - nekā nav. Pie mammas dzīvoklī mazā istabiņā...''

Taču tagad Kasparu noteikti var minēt kā labo piemēru - viņš esot mācījies, attīstījies un sasniedzis iecerēto. ''No malas kādam, ieraugot mani televīzijā, varbūt šķiet: ''Wow!'' Bet tas nekas nav. Es sevi neuzskatu par populāru zvaigzni. Visu, kas mums ir, var sasniegt jebkurš. Mēs tikai smagi breinstormojam, lai būtu citādi, lai būtu interesanti, lai mums patiktu, lai nebūtu rutīnas,'' uzsver Gacho. ''Ir grūti nopelnīt miljonu, lūk, tas ir darbs. Cepuri nost to priekšā, kas dzīvē ir kaut ko sasnieguši, piemēram, Armands Šķēle, Biedriņš! Galvenais - tikai gribēt un zināt, ko tu gribi. Jo cilvēks bieži mētājas, un viņam nav sava mesidža. Dzīvē to mesidžu arī ir visgrūtāk atrast,'' ir pārliecināts hiphopa mākslinieks.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Konkurss "Mēs varam labāk!"

Konkursā pieteikušās 986 klases

4.klases 119

5.klases 177

6.klases 143

7.klases 150

8.klases 102

9.klases 91

10. klases 79

11. klases 61

12.klases 64

Dati: E-klase (7. martā plkst. 17.00)

- Konkursā tiks vērtēts (procentuāli), kā uzlaboti mācību sasniegumi klasē 2. semestrī, salīdzinot ar 1. semestra atzīmēm.

- Labākā progresa sasniedzējiem balvas:

katram uzvarējušās klases skolēnam - Tildes Birojs 2011 mājai;

skolai, no kuras nāk uzvarējusī klase, - digitālās informācijas krātuves Letonika.lv gada abonements;

īpaša pārsteiguma balva vienai klasei, kura sasniegusi vislielāko progresu mācību sasniegumos.

Vēlam labas sekmes mācībās!

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Jaunumi

Vairāk Jaunumi