Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Kā uztaisīt labu prezentāciju un neizgāzties, to atrādot

12. klašu skolēniem jau aiz muguras pirmais eksāmens, un ar to arī apsveicu - 12 gadu mācīšanās ieiet finiša taisnē. Citu klašu skolēniem gan vēl mācību gada beigas priekšā, un tas nereti saistās ar referātiem un prezentācijām. Šoreiz - par trim aplikācijām, kas palīdzēs sagatavoties labai prezentācijai.

Body Talk (iOS)

Nav noslēpums, ka runā ne tikai mūsu mute, bet arī mūsu ķermenis, un ķermeņa valodu nemaz nav viegli kontrolēt. Prezentācijas laikā žesti var izrādīties gan labs sabiedrotais, gan ienaidnieks, tāpēc ir jāmāk tos izmantot. Noderēs šī aplikācija, kas ērtā un kompaktā veidā izklāsta galvenos žestus un darbības, ko cilvēki veic, un kā tos uztver citi. Noderīgi atkārtot pirms uzstāšanās un izlemt, no kādiem žestiem labāk izvairīties, lai neradītu nepatīkamas sajūtas klausītāju zemapziņā. Varbūt tas ietekmēs arī atzīmi…

Prezi (WEB)

Protams, ir svarīgi uztaisīt arī pašu prezentāciju. Te palīgā nāk dažādas programmas. Ļoti populāra ir Miscrosoft Powerpoint. Par to nekas nav jāstāsta. Apple faniem un lietotājiem noteikti būs pazīstama Keynote. Bet, ja gribas izcelties un veidot savu prezentāciju, noderēs Prezi, kas pastāv jau dažus gadus, bet tā popularitāte tikai aug. Prezi ļauj veidot prezentācijas «domu kartes» veidā. Viena galvenā tēma, kas sadalās mazākās tēmās, un mazākās tēmas - vēl mazākās. Visu to papildina skaistas, plūstošas animācijas, lai vieglāk izsekot līdzi un patīkami skatīties. Protams, var pievienot attēlus. Kas nav mazsvarīgi - prezentācija glabājas internetā, mākonī un ir pieejama no jebkuras pasaules vietas.

I-Clickr (iOS)

Kad prezentācija uztaisīta un ķermenis gatavs, svarīgi arī labi noprezentēt. Iekļauties laikā un zināt, par ko runāt. Ar šo aplikāciju vari gan kontrolēt prezentācijas slaidus, gan redzēt savus pierakstus pie katra slaida. Aplikācijā varēsi arī sekot līdzi laikam un uzlikt klusu taimeri, kas dos ziņu, kad laiks iet uz beigām. Tāpat varēsi pievērst klausītāju uzmanību ar flomāstera rīku. Galu galā prezentāciju var arī nosūtīt interesentiem pa e-pastu PDF formātā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Jaunumi

Vairāk Jaunumi