Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Pateicība - laba motivācija nebastot stundas

Mūsdienās jauniešu vidū izplatīta problēma ir stundu bastošana. Kādam no rītiem nāk miegs, kādam vienkārši nepatīk mācīties, tāpēc izvēlas vieglāko ceļu un dienu pavada ārpus mājas un skolas. Bet kā risināt šo problēmu un motivēt jauniešus apmeklēt skolu? Jauna tradīcija aizvadītā gada izskaņā aizsākta Valmieras Pārgaujas ģimnāzijā.

Uz pirmo mācību stundu vienā no pēdējām semestra mācību dienām direktore Agita Zariņa uz pieņemšanu bija aicinājusi tos skolēnus, kuri mācību gada pirmajā semestrī nebija nokavējuši nevienu mācību stundu vai tikai dažas, tajā laikā pārstāvot skolu kādā no mācību priekšmetu olimpiādēm, konkursiem vai sacensībām.

«No apmēram 600 mūsu skolas skolēniem 47 pagājušajā semestrī nekavēja nevienu stundu!» lepojas direktore Agita Zariņa. «Bet mēs sveicam arī tos, kuriem mācību dinamika kāpj uz augšu.» Arī paši skolēni par godināšanu, kurā direktore bija uzaicinājusi nebastotājus uz savu kabinetu, cienāja ar našķiem un uzdāvināja simbolisku pateicības rakstu, ir sajūsmā. «Šāds apbalvojums pilnīgi noteikti liek justies novērtētam, jo es pat neiedomājos, ka skolai tas ir tik būtiski. Bet patiesībā jau ir, jo šādi skolēns parāda savu attieksmi pret mācību darbu un skolotājiem. Tā kā man ļoti patīk mana skola, tad man tas nesagādā grūtības - uz skolu dodos ar lielāko prieku un, ja vēl mums atvēl rītu ar pateicības vārdiem, tad kādēļ gan to nedarīt?» priecājas 12.f klases skolniece Diāna Pašule. Viņa uzskata, ka tie, kas neapmeklē stundas, vislielāko kaitējumu nodara tieši sev. «Maniem klasesbiedriem krietni uzlabojas atzīmes, ja apmeklē vairāk stundu. Tieši tādēļ to daru arī es. Ja neesi stundās, tad ir jāvelta daudz vairāk laika mācībām mājās, kas nebūt nav vienkārši. Pārsteidzoši, bet stundas neapmeklē tieši tie, kuri dzīvo vistuvāk skolai. Laikam jau māju tuvums vilina. Tā kā esmu pieradusi celties agri, pakārtoju savu laiku tā, lai laikus varu iet gulēt, tad stundas skolā ir daudz vieglāk pavadīt.» Nu ja - no 24 diennakts stundām astoņas mums jāpavada miegā, astoņas darbā un astoņas jāatvēl atpūtai! Tad arī nebūs tik problemātiski pamosties!

*Valmieras Valsts ģimnāzijas skolniece

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Jaunumi

Vairāk Jaunumi