Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +14 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 5. jūlijs
Edīte, Esmeralda, Andžejs, Andžs

Sūdzas par iestāšanās kārtību Latvijas Universitātē

Pieteikšanās bakalaura studijām lielākajā daļā Latvijas augstskolu jau garām, bet nebūt ne visi ir apmierināti ar to, kā šis process noslēdzies. Piemēram, studētgribētāja Antra Dienai sūdzējās, ka Latvijas Universitātē (LU) neizdevīgākā situācijā tiekot nostādīti pretendenti, kuri mācības vidusskolā beiguši pirms 2004. gada. LU gan šādus pārmetumus noliedz, piebilstot, ka, ja arī pieteikumu izvērtēšanas procesā radušās kādas neskaidrības, par tām var vērsties Studentu servisā.

«Šogad gribēju iestāties LU bakalaura studiju programmā, kur pretendentus vērtēja pēc centralizēto eksāmenu rezultātiem latviešu un angļu valodā. Tomēr vidusskolu esmu beigusi 2003. gadā, bet LU ir sistēma, ka cilvēkus, kuri vidusskolu beiguši pirms 2004. gada, vērtē pēc skolas izsniegtā atestāta atzīmēm, nevis centralizēto eksāmenu rezultātiem. Atestātā angļu valodas atzīme man nebija īpaši laba, tādēļ, gatavojoties stāties augstskolā, pati turpināju mācīties valodu, un šogad nokārtoju centralizēto eksāmenu kopā ar vidusskolniekiem, iegūstot B līmeni,» Dienai stāstīja rīdziniece Antra. Iesniedzot dokumentus LU, viņa arī uzrādījusi šogad kārtotā eksāmena rezultātus, bet viņai nesaprotamu iemeslu dēļ tie neesot ņemti vērā, tā vietā viņu konkursā vērtējot pēc vecās - sliktākās - atzīmes, un Antra uzskata, ka tieši tādēļ mācības budžeta grupā viņai gājušas secen.

LU sabiedrisko attiecību daļā gan Dienai norādīja, ka šādas problēmas noteikti nav sistemātiskas. «LU paredz iespēju arī tiem studētgribētājiem, kas beiguši vidējās izglītības iestādi līdz 2004. gadam, aizstāt uzņemšanai nepieciešamo mācību priekšmetu gada atzīmes vidējās izglītības dokumentā ar centralizētā eksāmena (CE) daļu vidējo vērtējumu atbilstošajā mācību priekšmetā. Tādā gadījumā, klātienē iesniedzot pieteikumu, reflektantam CE sertifikāts jāuzrāda reģistratoram un datu bāzē tiek ievadīta gan vidējā izglītības dokumenta atzīme, gan CE rezultāts, savukārt sistēma pēc noteiktas formulas konkursā ņem vērā augstāko vērtējumu. Tāpēc nevajadzētu būt tādai situācijai, kad pieteikuma iesniegšanas laikā CE rezultāts netiktu akceptēts,» skaidro universitātes pārstāvji.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Jaunumi

Vairāk Jaunumi