Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +14 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 5. jūlijs
Edīte, Esmeralda, Andžejs, Andžs

Svešvalodu centralizētie eksāmeni nākamajā mācību gadā varētu notikt martā

Nākamajā mācību gadā svešvalodu centralizētie eksāmeni vidusskolu beidzējiem varētu notikt jau martā, bet 3.klases diagnosticējošais darbs ar kombinētu mācību saturu - februārī, tā paredz ceturtdien Valsts sekretāru sanāksmē izsludinātais Ministru kabineta noteikumu projekts, kas nosaka norises laikus visiem valsts pārbaudes darbiem 2013./2014.mācību gadā, portālu Diena.lv informēja Valsts izglītības satura centra pārstāve Kristīne Ilgaža.

Tā kā svešvalodu eksāmenu norisei 12.klasē nepieciešamas vairākas dienas un tajos piedalās gan liels skolēnu, gan pedagogu skaits, tad to norise ieplānota laikā, kas pārējiem skolēniem ir pavasara brīvdienas. 12.klases skolēniem pavasara brīvlaiks būs pēc svešvalodu eksāmenu norises - no 2014.gada 24.marta līdz 2014.gada 28.martam.

Svešvalodu centralizēto eksāmenu norise 2014.gada martā dod iespēju minēto eksāmenu darbu vērtēšanu sākt tiklīdz beidzas mācību gads un vispārējās vidējās izglītības sertifikātus izsniegt vairākas dienas ātrāk nekā šajā mācību gadā, sertifikāti 2014.gadā tiks izsniegti 30.jūnijā.

Minēto izmaiņu rezultātā tiks samazināta arī skolēnu slodze valsts pārbaudījumu laikā maija beigās un jūnijā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Jaunumi

Vairāk Jaunumi