Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

TTT Rīga oficiāli paziņo par Pulveres atgriešanos komandā

Latvijas titulētākā sieviešu basketbola komanda TTT Rīga oficiāli paziņojusi par valstsvienības spēlētājas Ievas Pulveres atgriešanos klubā.

Par Pulveres atgriešanos klubu basketbolā aģentūra LETA ziņoja septembra sākumā, bet tagad TTT Rīga komanda oficiāli apstiprinājusi, ka aizsardze šosezon pārstāvēs Latvijas vienību.

Pulvere šopavasar kļuva par māti un iepriekšējā sezonā nespēlēja. Viņa jūlijā un augustā trenējās Latvijas valstsvienībā, piedaloties pārbaudes spēlē pret Somijas izlasi.

Aizsardze 2019.gadā palīdzēja TTT Rīga komandai sasniegt Eirolīgas labāko astoņnieku, uzrādot labāko rezultātu 34 sezonu laikā. Pulvere 18 spēlēs vidēji 29 minūtēs guva 8,2 punktus (ceturtais labākais rādītājs komandā), izdarīja 3,9 rezultatīvas piespēles (otrais labākais rādītājs), izcīnīja 3,2 atlēkušās bumbas, pārķēra 1,1 bumbu, ieguva labāko +/- rādītāju 8,6 un nopelnīja lietderības koeficientu 8,5.

Latvijas, Igaunijas un Lietuvas līgā Pulvere 15 spēlēs vidēji 22 minūtēs sameta 10,5 punktus, izdarīja 5,9 piespēles, izcīnīja 3,6 bumbas zem groziem un nopelnīja lietderības koeficientu 16,1. Eiropas līgā aizsardze 11 spēlēs vidēji 23 minūtēs atzīmējās ar 10,1 punktu un 3,0 piespēlēm, kā arī 2,5 atlēkušajām bumbām un lietderības koeficientu 10,8.

Pulvere spēlējusi trīs Eiropas čempionāta finālturnīros (2013., 2017., 2019.) un Pasaules kausa izcīņā (2018.). Latvijas valstsvienībā debitēja 2012.gada 19.maijā, 90 spēlēs guvusi 507 punktus. Spēlējusi septiņos Eiropas jaunatnes čempionātos - 55 spēles, 374 punkti. Viena no astoņām Latvijas basketbolistēm, kura izcīnījusi divas medaļas Eiropas U-20 čempionātā (2009., 2010.).

Viņa ir seškārtēja Latvijas čempione ("Cēsis" - 2009., "TTT Rīga" - 2015.-2019.), Latvijas-Igaunijas līgas uzvarētāja (2015.-2018.), Latvijas-Igaunijas-Lietuvas līgas uzvarētāja (2019.). Eiropas Sieviešu basketbola līgas čempione (2016., 2019.). Lietuvas čempione (2014.), Lietuvas kausa ieguvēja (2014.), Baltijas līgas čempione (2014.).

Pulvere no 2016.gada bija TTT Rīga kapteine, šos pienākumus pildot arī valstsvienībā. Viņa atzīta par Latvijas-Igaunijas līgas "Sešu fināla" vērtīgāko spēlētāju (2015.) un Lietuvas kausa izcīņas MVP (2014.). EWBL simboliskā piecinieka dalībniece. Aizvadījusi trīs pilnas sezonas Eiropas kausā un divas Eirolīgā.

Pulvere (iepriekš - Krastiņa) TTT Rīga komandā debitēja 2011.gadā. Viņa karjeras laikā pārstāvējusi arī Cēsu un Latvijas Universitātes komandas, bet ārpus Latvijas vienu sezonu pavadījusi Viļņas Kibirkštis vienībā.

Jau ziņots, ka "TTT Rīga" arī šosezon spēlēs FIBA Eirolīgas pamatturnīrā, kur C grupā ielozēta ar Skio "Famila" (Itālija), zvaigžņoto Jekaterinburgas UGMK un kā arī Spānijas vienības Žironas "Spar Citylift" un Sfintu Georges "ACS Sepsi SIC" no Rumānijas pāra uzvarētāju.

TTT Rīga aizvadītajā sezonā Eirolīgas pamatturnīrā apakšgrupā ieņēma pēdējo vietu starp astoņām komandām un izslēgšanas turnīram nekvalificējās. Rīdzinieces vēlāk triumfēja Baltijas Basketbola līgā un pēc Latvijas Sieviešu basketbola līgas pamatturnīra pārtraukšanas tika apstiprinātas par valsts meistarsacīkšu uzvarētājām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Daugaviņš: Kluba sezonas beigas bija vilšanās

Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Kaspars Daugaviņš pirmdien sarunā ar žurnālistiem sacīja, ka sezonas izskaņa klubā bija liela vilšanās, jo neizdevās izcīnīt čempionu titulu.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi