Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Bērziņš un Freimanis kļūst par Polijas vicečempioniem basketbolā

Latvijas basketbolisti Rolands Freimanis un Jānis Bērziņš ceturtdien guva attiecīgi 14 un 15 punktus Polijas čempionāta finālsērijas sestajā spēlē un Zelonas Guras Stelmet Enea komandas rindās tika kronēti par vicečempioniem.

"Stelmet Enea" viesos ar 85:92 (13:34, 23:17, 17:21, 20:32) zaudēja Lielpolijas Ostruvas "Stal", kas sērijā līdz četrām uzvarām bija pārāka ar 4-2.

Šīs sezonas labākais rezervists VTB Vienotajā līgā Freimanis nospēlēja 36 minūtes un 55 sekundes, kuru laikā guva 14 punktus un izcīnīja piecas atlēkušās bumbas. Viņš grozā raidīja četrus no septiņiem divpunktu un divus no sešiem trīspunktu metieniem. Basketbolists arī reizi rezultatīvi piespēlēja, pārtvēra divas bumbas, pieļāva vienu kļūdu, nopelnīja trīs personīgās piezīmes, pretiniekus izprovocēja uz diviem noteikumu pārkāpumiem un spēli noslēdza ar negatīvu +/- rādītāju -10.

Bērziņš laukumā pavadīja 23 minūtes un 20 sekundes, guva 15 punktus un piecreiz rezultatīvi piespēlēja. Basketbolists iemeta abus divpunktu metienus un tikpat "sodiņus", kā arī trijās no piecām reizēm bija precīzs no tālienes. Viņš arī izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, pieļāva vienu kļūdu, nopelnīja četras personīgās piezīmes, pretiniekus izprovocēja uz vienu pārkāpumu un spēli noslēdza ar labāko +/- rādītāju komandā +13.

Uzvarētāju rindās 22 punkti Jakubam Garbačam, bet "Stelmet Enea" komandā 22 punkti un 12 atlēkušās bumbas Džefrijam Groselam.

Pusfinālā Zelona Guras vienība ar 3-0 pieveica Vroclavas "Slask", bet "Stal" ar 3-0 pārspēja Varšavas "Legia". Ceturtdaļfinālā "Stal" ar 3-1 pieveica Mārtiņa Laksas pārstāvēto Ļubļinas "Start".

Pagājušajā sezonā Covid-19 dēļ izslēgšanas spēles netika aizvadītas, par uzvarētāju pasludinot Zelona Guras komandu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi