Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Igaunijas basketbolisti zaudē Ziemeļmaķedonijai, taču nodrošina ceļazīmi uz finālturnīru

Igaunijas vīriešu basketbola izlase pirmdien cieta zaudējumu 2022.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra pēdējā spēlē, taču izcīnīja ceļazīmi uz finālturnīru.

Igauņi Permā savā B grupas pēdējā cīņā piekāpās Ziemeļmaķedonijai ar 84:86 (27:18, 22:20, 20:25, 15:23), taču iekļuva finālturnīrā labākas gūto punktu starpības savstarpējos mačos dēļ.

Zaudējums igauņiem bija līdzvērtīgs uzvarai, jo pirmajā mačā viņi ziemeļmaķedoniešus bija pārspējuši ar 81:72. Igauņi spēlēs finālturnīrā pēc septiņu gadu pārtraukuma.

Igaunijas izlasē ar 15 punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām atzīmējās Maiks Kalevs Kotsars, pa 14 punktiem sakrāja Kristians Kullamē un Kaspars Treiers, kuram arī 12 atlēkušās bumbas, bet 13 punkti Stena Soka kontā.

Ziemeļmaķedonijas izlasē ar 23 punktiem un astoņām kļūdām izcēlās Nenads Dimitrijevikjs. 21 punkts un sešas atlēkušās bumbas Bojanam Trajkovski, bet 18 punkti un 14 zem groziem izcīnītas bumbas Džeikobam Vilejam

B grupā pa četrām uzvarām sešās spēlēs ir grupas uzvarētājai Itālijai un Krievijai, bet Igaunija un Ziemeļmaķedonija guva pa diviem panākumiem.

Rīgā H grupā prestiža cīņā, kura neko vairs nevarēja mainīt turnīra tabulā, Bosnijas un Hercegovinas izlase pārspēja Bulgāriju ar 80:61(19:16, 24:22, 13:16, 24:7).

Bosniešiem 17 punkti un 14 zem groziem izcīnītas bumbas Kenanam Kamenjam, 14 punkti un deviņas atlēkušās bumbas Emiram Sulejmanovičam, bet Džons Deniels Robersons sakrāja 13 punktus un septiņas rezultatīvas piespēles.

Bulgāriem pa 11 punktiem sakrāja Konstantins Kostadinovs un Hristo Zaharijevs.

H grupā Bosnija un Hercegovina uzvarēja ar piecām uzvarām sešās spēlēs. Otro vietu jau nodrošinājusi Grieķija, kam pirms šīsdienas sacensības ar Latviju ir trīs panākumi piecās cīņās. Bulgārijai ar diviem panākumiem sešās spēlēs ir nodrošināta trešā vieta grupā un finālturnīrs, kamēr Latvija ar vienu uzvaru piecos dueļos augstāk par ceturto vietu pakāpties vairs nevar. 

"Burbulī" Viļņā divu finālturnīra dalībnieku cīņā Beļģija C grupā zaudēja Čehijai ar 86:91 (14:24, 26:27, 25:18, 21:22).

Zaudētāju labā 23 punktus guva Retins Obasohans, bet čehiem rezultatīvākais ar 24 punktiem bija Vojtehs Hrubans. 22 punkti Jaromira Bohačika kontā, bet 16 punktus sakrāja Martins Krīžs.

Cīņā par otro vietu, kas dod tiesības piepulcēties finālistiem, Lietuva pirmdien uzņems Dāniju.

C grupā vadībā ar četrām uzvarām sešās spēlēs ir Beļģija. Lietuvai ir trīs panākumi piecās cīņās, pa divām uzvarām ir Dānijai piecās un Čehijai, kas kā finālturnīra organizatore jau nodrošinājusi vietu kontinenta labāko komandu pulkā, sešās spēlēs.

Vēl vienā cīņā D grupā Zviedrija ar 74:59 (23:17, 16:20, 18:16, 17:6) pārspēja Nīderlandi.

Zviedriem Kristofers Čerapovics guva 19 punktus, 11 punkti Tobiasam Borgam, bet Jonass Jerebko septiņiem punktiem pievienoja 11 atlēkušās bumbas.

Nīderlandiešiem rezultatīvākais ar 11 punktiem bija Emanuels Nzekvesi.

D grupā Horvātijai ir četras uzvaras piecos mačos, Nīderlandei ir trīs panākumi sešās cīņās, Turcijai divi panākumi piecās, bet Zviedrijai - sešās spēlēs. No šīs grupas finālturnīrā nespēlēs Zviedrija.

Kvalifikācijas turnīrā piedalās 32 komandas, kas sadalītas astoņās grupās. No četrām grupām, kurās spēlē finālturnīra rīkotājvalstis (Čehija, Gruzija, Itālija un Vācija) finālturnīram kvalificējas pa divām labākajām komandām, no četrām citām - pa trim. Spēles notiek trijos izlašu "logos" - 2020.gada februārī un novembrī, kā arī 2021.gada februārī.

Eiropas čempionāta finālturnīrs no nākamā gada tika pārcelts uz 2022.gadu. Finālturnīrs aiznākamgad notiks no 1. līdz 18.septembrim četrās valstīs - Čehijā (Prāgā), Gruzijā (Tbilisi), Itālijā (Milānā) un Vācijā (grupas turnīrs Ķelnē, izslēgšanas spēles Berlīnē). Tajā piedalīsies 24 komandas.

Bez turnīra saimniecēm ceļazīmes nodrošinājusi arī Horvātija, Grieķija, Bosnija un Hercegovina, Izraēla, Slovēnija, Ukraina, Spānija, Krievija, Serbija, Somija, Polija, Ungārija, Beļģija, Bulgārija, Nīderlande, Turcija, Francija, Lielbritānija un Igaunija. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi