Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Karijam 29 punkti 29. dzimšanas, dienā, Warriors beidzot uzvar

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) zvaigzne Stefans Karijs otrdien iemeta 29 punktus savā 29 dzimšanas dienā un palīdzēja Goldensteitas Warriors komandai pārtraukt trīs zaudējumu sēriju.

Līgas vicečempione Warriors mājās grūtā cīņā ar 106:104 (35:34, 23:25, 20:31, 28:14) apspēlēja Filadelfijas 76ers, kaut vēl pēc trešās ceturtdaļas tai bija 12 punktu deficīts.

Pie 29 punktiem Karijs pievienoja arī sešas atlēkušās bumbas un četras rezultatīvas piespēles, kamēr Dreimonds Grīns guva 20 punktus, izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas, veica sešas rezultatīvas piespēles, kā arī bloķēja sešus pretinieku metienus.

Tikmēr vienai no Austrumu konferences vājākajām komandām 76ers 25 punktus iemeta horvāts Dario Šaričs, kamēr ar 22 punktiem izcēlās Džalils Okafors.

"Bija grūta nedēļa. Katra NBA komanda kādā brīdī tam iet cauri, mums tikai jāturpina cīnīties," teica Karijs. "Tas, ko ceturtajā ceturtdaļā paveica Dreimonds, bija apbrīnojami."

Warriors komanda bija zaudējusi piecās no pēdējām septiņām cīņām, kas uz dienu lika līgas līderpozīciju atdot Dāvja Bertāna pārstāvētajai Sanantonio Spurs vienībai, bet pašlaik tā ir atgūta.

Citos mačos otrdien vieglas uzvaras guva Klīvlendas Cavaliers un Oklahomasitijas Thunder vienības, to līderiem Lebronam Džeimsam un Raselam Vestbrukam tiekot pie kārtējiem triple-double.

Džeimss savāca savu desmito triple-double šosezon, bet Cavaliers, kas arī pēdējā laikā darbojas neveiksmīgi, ar 128:96 (44:26, 30:22, 30:22, 24:26) uzvarēja Detroitas Pistons.

Līgas čempiones zvaigzne tika pie 16 punktiem, 11 atlēkušajām bumbām un 12 rezultatīvām piespēlēm, turklāt šomēnes viņš tika jau pie ceturtā "triple-double", liekot manīt, ka izslēgšanas turnīru sagaidīs lieliskā sportiskajā formā.

Cavaliers komanda iepriekšējās deviņās spēlēs bija guvusi vien trīs uzvaras, kas sāka apdraudēt tās līderpozīciju Austrumu konferencē.

Tikmēr stāvovācijas viesos saņēma Vestbruks, palīdzot Thunder ar 122:104 (32:32, 30:30, 29:21, 31:21) apspēlēt līgas pastarīti Bruklinas Nets.

Vestbruks dueli noslēdza ar 25 punktiem, 19 rezultatīvām piespēlēm un 12 atlēkušajām bumbām, tiekot pie sava 33. triple-double šosezon. Viņš turpina tuvoties līgas rekordam, ko 1961./62.gada sezonā paveica Oskars Robertsons, šādi izceļoties 41 reizi.

"Viņi bija skaļi. Domāju, ka kaut kas noticis," pēc mača par skatītājiem teica Vestbruks. "Brīnījos kāpēc viņi kliedz tik skaļi."

Šī ir pirmā reize līgas vēsturē, kad vismaz desmit triple-double vienā sezonā savākuši trīs basketbolisti, jo kopā ar Vestbruku un Džeimsu to 16 reizes paveicis Džeimss Hārdens no Hjūstonas Rockets.

Kā vēstīts, Ņujorkas Knicks komanda otrdien savā laukumā ar 87:81 (18:24, 24:28, 20:12, 25:17) pārspēja Indiānas Pacers, tādējādi pārtraucot trīs zaudējumu sēriju, bet latvietis Kristaps Porziņģis iedzīvojās savainojumā, kad sadursmē ar Pacers basketbolistu Montu Elisu traumēja kreisās kājas augšstilbu.

Līgas un Rietumu konferences līderpozīcijā ar 53 uzvarām 67 spēlēs tagad atkal ir Warriors komanda, tomēr ar 52 panākumiem 66 mačos seko Spurs, kam iespēja atgūt vadību būs trešdien mājās gaidāmajā cīņā ar Portlendas Trail Blazers.

Savukārt Austrumu konferencē līderpozīciju ar 44 uzvarām 66 spēlēs ieņem Cavaliers, kurai ar 42 panākumiem 67 cīņās seko Bostonas Celtics, bet 12.pozīcijā ar 27 panākumiem 68 mačos ir Knicks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi