Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

NBA: Novickis kā pirmais eiropietis karjerā guvis 30 000 punktu

Vācu basketbola leģenda Dirks Novickis otrdien guva 25 punktus Dalasas Mavericks uzvarā pār Losandželosas Lakers (122:111), kļūstot par tikai sesto basketbolistu NBA vēsturē, kurš karjeras laikā iemetis vismaz 30 000 punktu.

Zīmīgi, ka šajā spēlē viņš aizvadīja vienu no savām labākajām pirmajām ceturtdaļām 19 sezonu laikā, gūstot 18 punktus, bet otrās ceturtdaļas sākumā ar sev raksturīgo metienu atliecienā guva 30 000. punktu karjerā. Šo epizodi pavadīja milzīgas skatītāju ovācijas. Vācietis spēli noslēdza ar 25 gūtiem punktiem, turklāt visus Lakers grozā sametot pirmajā puslaikā.

Zīmīgi, ka Novickis ir pirmais eiropietis, kurš sasniedzis šo robežu. Iepriekš tas izdevies pieciem ASV dzimušiem basketbolistiem - Karīmam Abdullam-Džabaram (38 387), Karlam Melounam (36 928), pērn karjeru noslēgušajam Kobem Braientam (33 643), par visu laiku labāko basketbolistu uzskatītajam Maiklam Džordanam (32 292) un Viltam Čemberleinam (31 419). 

Novickim nu ir 30 005 punkti. Vācietis, kurš 19.jūnijā atzīmēs savu 39. dzimšanas dienu, iepriekš izteicies, ka plāno aizvadīt arī savu 20. NBA sezonu. Līdzīgi kā Braients (Lakers) un Melouns (Jazz), arī viņš visu karjeru aizvadījis vienā klubā - Mavericks, ar kuru 2011.gadā kļuva par NBA čempionu.

Novicka sasnieguma ēnā palika cita spēle, kurā 58 punktus guva šosezon fantastiski spēlējošais Rasels Vestbrūks. Tiesa, viņa karjeras rekords neglāba Oklahomsitijas Thunder komandu no neveiksmes savā laukumā pret Portlendas Trail Blazers - 121:126.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Bertāns: Vēlos spēlēt, un Dubaijā to varēs darīt

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns, kurš pagājušajā nedēļā pievienojās Adrijas līgas jaunpienācējai Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) klubam "Dubai", komandu papildinājis, lai atkal varētu izb...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi