Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Nosaukti trīs pretendenti uz NBA sezonas vērtīgākā spēlētāja balvu

Uz Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) sezonas vērtīgākā spēlētāja balvu pretendē Džeimss Hārdens, Lebrons Džeimss un Entonijs Deiviss. NBA sezonas vērtīgākais spēlētājs tiks paziņots 25.jūnijā.

Kā favorīts uz balvu tiek minēts Hjūstonas Rockets līderis Hārdens, kurš ar vidēji 30,4 punktiem bija regulārā čempionāta rezultatīvākais spēlētājs. Hārdens iepriekšējās trīs sezonas palika otrais MVP balsojumā, divreiz piekāpdamies Stefanam Karijam, bet vienreiz - Raselam Vestbrukam.

Savukārt Klīvlendas Cavaliers zvaigzne Džeimss aizvadīja savu rezultatīvāko regulāro čempionātu kopš 2009./2010.gada. Šosezon viņam vidēji spēlē 27,5 punkti, 8,6 atlēkušās bumbas un 9,1 rezultatīva piespēle.

Tikmēr Ņūorleānas Pelicans vilcējspēks Deiviss aizvadīja savu rezultatīvāko sezonu karjerā, vidēji mačā gūdams 28,1 punktu, izcīnīdams 11,1 atlēkušo bumbu un bloķēdams 2,6 metienus.

Viņš kopā ar Rūdiju Gobēru no Jūtas Jazz un Žoelu Embīdu no Filadelfijas 76ers pretendē uz gada labākā aizsardzības spēlētāja balvu.

Savukārt uz gada debitanta balvu pretendē Donovans Mičels no Jazz, Bens Simonss no 76ers un Džeisons Teitams no Bostonas Cetlics.

Tikmēr gada labākā trenera balvai izvirzīti Celtics stūrmanis Breds Stīvenss, Jazz vadītājs Kvins Snaiders un Toronto Raptors pagājušajā nedēļā atlaistais Dveins Keisijs. Zīmīgi, ka Keisijs pagājušajā nedēļā tika atzīts par sezonas labāko treneri savu kolēģu vērtējumā, taču pāris dienas vēlāk tika atbrīvots no amata.

Pērn par sezonas vērtīgāko spēlētāju tika atzīts Oklahomasitijas Thunder zvaigzne Vestbruks.

Sešas reizes par sezonas vērtīgāko spēlētāju atzīts Karims Abduls Džabars, bet pa piecām trofejām ir Billam Raselam un Maiklam Džordanam, kamēr pa četriem MVP tituliem - Džeimsam un Viltam Čemberleinam.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi