Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 25. oktobris
Beāte, Beatrise

papildināta - Latvijas basketbolistes otrreiz pieveic Rumāniju

Latvijas dāmu basketbola valstsvienība pirmdien Arēnā Rīga izcīnīja otro uzvaru pār Rumānijas izlasi Eiropas čempionāta kvalifikācijas B grupas turnīrā – 83:70 (48:37). Pēc aizvadītām četrām spēlēm Latvijas izlase ar divām uzvarām turnīra tabulā ieņem trešo vietu. Nākamo spēli Latvijas basketbolistes aizvadīs ceturtdien izbraukumā ar Izraēlas izlasi.

Dikeulaks: kontrolējām spēles gaitu un nešaubījāmies par uzvaru

Abu komandu pirmajā spēlē Rumānijā pārliecinošo uzvaru (76:47) Latvijas basketbolistēm izdevās panākt tikai otrajā puslaikā, un arī šoreiz mājinieču pamatsastāvs (Kārkliņa, Niedola, Baško, Kubliņa, Tamane) strauju izrāvienu sākumā pirmajās minūtēs veikt nespēja.

Pirmās ceturtdaļas vidū pēc Baško tālmetiena starpība sasniedza piecus punktus (14:9), taču tūdaļ pat rumānietes rezultātu izlīdzināja, bet vēl pēc brīža arī izvirzījās vadībā (16:19). Abpusēji ātrās, rezultatīvās un precīziem metieniem bagātās spēles turpinājumā latvietes tomēr pārņēma iniciatīvu un mazajā pārtraukumā devās ar plus četri (25:21).

Aptuveni šāda starpība kādu brīdi turējās arī otrajā ceturtdaļā, taču tas otrajā pusē galvenokārt ar Tamanes un Babkinas veiksmīgajām darbībām un agresivitāti uzbrukumā pārsvars pārsniedza desmit punktu atzīmi.

Otrā puslaika sākumā Latvijas basketbolistes vizuāli it kā turpināja dominēt spēlē, taču brīžam metienu precizitāte piekliboja un bija arī par daudz tehniskā brāķa (18 kļūdas visā spēlē), kas neļāva palielināt pārsvaru – tas turējās aptuveni 10 punktu robežās. Tiesa, arī tuvāk par astoņu punktu starpību viešņas netika pielaistas, ko lielā mērā garantēja ievērojamais centra spēlētāju auguma pārsvars un pārliecinoši uzvarētā cīņa pie groziem (49:21).

Ceturtajā ceturtdaļā, partnerēm sekmīgi asistējot, par uzbrukuma līderi kļuva Brumermane, un pēdējās minūtēs uztraukumu par Latvijas valstsvienības panākumu vairs nebija.

Rezultatīvākās mājinieču rindās bija Zane Tamane (15 punkti plus 14 atl.bumbas), Gunta Baško, Kristīne Kārkliņa un Elīna Babkina (pa 11 p.).

Pirmdien vakarā B grupas ceturtās kārtas otrajā spēlē turnīra līderes Izraēlas basketbolistes viesojās Serbijā un piedzīvoja pirmo zaudējumu 68:70. Otrajai vietai turnīra tabulā un ceļazīmes izcīnīšanai uz finālturnīru Latvijas basketbolistēm, visticamāk, būs nepieciešamas uzvaras abās atlikušajās spēlēs.

(papildināta pēdējā rindkopa)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Eiropas čempionāta kvalifikācija dāmām

Latvija – Rumānija 83:70 (25:21, 48:37, 61:52)

Latvija: Tamane 15 (14 atl.b.), Baško 11, Kārkliņa 11, Babkina 11 (6 piesp.), Brumermane 9, Niedola 7 (9 atl.b.), Putniņa 7, Kubliņa 5, Jansone 3, Eglīte 2, Dreimane 2
Rumānija: Paskalau 21, Margineana 13, Pavela 12, Mandake 10, Čokana 6, Diakona 5, Stonenesku 3

Serbija – Izraēla 70:68

Turnīra tabula

Izraēla      3 – 1
Serbija      3 – 1
Latvija      2 – 2
Rumānija  0 – 4

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi